Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Živite bez bolova u vratu!

Ovo je pravilan redosled NEGE LICA! Evo gde mnogi greše!

Bol u vratu je veoma čest problem, gotovo dve trećine populacije su barem jednom u životu osetile ovaj neprijatni osećaj. Saznajte šta vam može pomoći.


 

Oblozi

Toplo-hladni oblozi mogu veoma olakšati bol u vratu. Držite hladan oblog na bolnom mestu 15 minuta, a zatim zamenite sa toplim oblogom i držite isto vremena. Nekoliko puta u toku dana stavljajte ove obloge i primetićete razliku, jer ovaj način poboljšava cirkulaciju krvi.

Masaža

Masaža bi trebalo da opusti mišiće i razbije čvoriće koji su se nakupili, praktikujte laganu masažu kružnim pokretima da ne biste pogoršali stanje.

Ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina čuda čini kad je u pitanju bolan vrat. Utrljavanje na bolno mesto ugrejaće vam mišiće vrata i poboljšati protok krvi. Pomešajte nekoliko kapi ruzmarinovog ulja sa uljem jojobe ili avokada i masirajte ukočen vrat od 10 – 15 minuta u toku dana.

Da biste dobili još bolji učinak oko vrata zamotajte šal i držite nekoliko sati.

Istezanje

Istezanje vam pomaže da opustite mišiće, posebno ako radite za računarom i vrat vam je većinu vremena u nepravilnom položaju. Jednostavno, nekoliko puta u toku radnog dana uradite vežbe istezanja tako što ćete nagnuti glavu u desnu stranu kao da pokušavate dodirnuti rame i ostati u tom položaju nekoliko sekundi. Zatim isto uradite i sa levom stranom. Neće vam oduzeti puno vremena niti vas omesti u radu, a pomoći će da se rešite napetosti u vratu. Lagano se istežite da ne bi došlo do povreda.

Opuštanje

Opuštanje može pomoći kad je bolan vrat u pitanju jer razlog napetosti u većini slučajeva je stres. Radite vežbe disanja, meditirajte, pričajte sa prijateljima, praktikujte jogu.

Ako vam to ne pomogne onda je problem ipak fizičke prirode.

Pored svega što smo vam naveli za bol u vratu mogu vam pomoći i akupunktura te masaža esencijalnim uljima.

(lifepressmagazine/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia