Booking.com
Početna » Lepota i zdravlje » Cosmetics » Tri navike koje žene praktikuju, a veoma su loše!
Cosmetics Saveti

Tri navike koje žene praktikuju, a veoma su loše!

Recept za masku za kosu od meda i maslinovog ulja: Idealna za leto

Obratite pažnju!


Kosa i koža u toku zime trpe najviše. Zbog ovoga je veoma važno da pravilno negujete kosu, kako bi ostala zdrava i u toku hladnih zimskih dana.

Izađete napolje, a da ne osušite kosu do kraja

Suprotno popularnom verovanju, možda se nećete razboleti od prehlade, ali ćete gotovo garantovano uništiti kosu. Kada izađete na hladnoću sa mokrom kosom, na kosi se formiraju kristali koji uništavaju strukturu kose. Da bi zaštitili kosu od oštećenja, stručnjaci savetuju da kosu operete uveče kako bi imala vremena da se potpuno osuši nakon stilizovanja. Ako koristite fen, koristite sredstvo za zaštitu od toplote.

Ne koristite dovoljno proizvoda za njegu kose

Zimi, kosa pati od nedostatka vlage. Uključite u svoju njegu maske i serume sa hidratantnim efektom. Zima je najbolje vreme za isprobavanje ulja za kosu. Ovi proizvodi neguju i deluju kao barijera koja štiti kosu od negativnih efekata suvog vazduha i mraza. Uzmite malu količinu ulja na dlan (ne više od veličine zrna graška) i rasporedite je po celoj dužini kose. Ovo će vam pomoći da zaštitite kosu od dehidracije i uklonite statički elektricitet iz vaše kose.

Perete kosu vrućom vodom

Vruća voda šteti ne samo kosi, već i koži glave, izazivajući pojačano lučenje sebuma i perut. Isperite kosu toplom do blago vrućom vodom.

Zaboravite na ekstreme – i previše topla i hladna voda su štetne. Ekstremni uslovi mogu prouzrokovati nepopravljivu štetu na kosi, za čije obnavljanje će biti potrebno mnogo vremena i novca.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia