Singapur je jedna od najsigurnijih zemalja na svetu. Ovaj grad-država u jugoistočnoj Aziji nedavno je proglašen najsigurnijim mestom u Gallupovom izveštaju Solo Travel Safety Report 2019. Analizirajući podatke o sigurnosti na cesti u 142 zemlje sveta, radu lokalne policije, broju pljački i drugih napada u pojedinoj državi, ustanovljeno je kako se solo putnici najbolje osećaju baš u Singapuru.

To ne čudi ako je poznato da Singapur ima jednu od najnižih stopa kriminala u svetu. Lokalno stanovništvo može ostaviti svoj automobil otključan bez bojazni da će ga netko ukrasti. Žene će u singapurskim restoranima i barovima ostaviti torbicu bez nadzora da bi, recimo, otišle na toalet. Dame se osećaju posve sigurno ako se same vraćaju kući iz noćnog izlaska, a roditelji ne moraju strahovati da će im neko oteti dete ako ga ne prate u stopu tokom celog dana.

Najveće sigurnosne probleme u zemlji izazivaju prevaranti koji se pretvaraju da su vlasnici zgrada i koji traže velike iznose za rezervaciju stanova za najam. Baš zato preporučuje se iznajmljivanje smeštaja samo od registrovanih kompanija i agencija.

Treba imati na umu da je Singapur i jedan od najskupljih gradova za život. Istovremeno, reč je o besprekorno organizovanom gradu. Ulice su čiste i mirne, zbog čega će neki reći da je Singapur sterilan, pa čak i predosadan.

(punkufer.hr/in-australien.com)