Booking.com
Travel

Biser Mediterana koji Srbi obožavaju: Mesto prelepih plaža i idilične prirode (VIDEO)

Biser Mediterana koji Srbi obožavaju: Mesto prelepih plaža i idilične prirode
Foto: Pixabay

Bodrum je grad neverovatne istorije koja je svuda ostavila tragove koji svedoče o slavnim i drevnim vremenima.


Ovaj biser Turske krasi fantastična priroda, pa je s razlogom turistima iz našeg regiona izuzetno atraktivan i poželjan na odmor.

Bodrum na prvi pogled više podseća na Grčku nego na ono što bismo očekivali od Turske. Taj utisak posebno naglašavaju bele kockaste kuće sa ravnim krovovima. Sve su uglavnom prizemne, ali mogu maksimalno da se grade do visine tri sprata po zaknonu.Ovaj grad se nalazi na poluostrvu Bodrum na jugozapadnoj obali Turske, na obali gde se vode Egeja susreću sa Sredozemnim morem. Udaljen je oko sat vremena letenja od Istanbula, i nalazi se na pola puta između Marmarisa i Kušadasija.

Od znamenitosti ne treba ništa posebno izdvajati, već ih treba sve posetiti. Tu se nalazi tvrđava Svetog Petra, Mauzolej kralja Mauzolu, Mindska kapija kao i Bodrum bazar, mesto okupljanja i turista i meštana. Svaki sadržaj u Bodrumu svedok je viševekovnog postojanja ovog područja.

Svaka ulica ima svoju priču koju pripoveda turistima. Na svakom koraku se vidi mediteranski šarm i dokaz da su ovde do unazad vekovima Grci i Turci živeli i radili zajedno. Ovde je sloga uvek bila priorotet, i to se oseća u razgovoru sa veselim meštanima.

Posebno je interesantno da Bodrum nazivaju još i Sen Trope zbog velikog broja luksuznih hotela, restorana i mnoštva superjahti koje su u blizini usidrene. Iako je ovaj deo obale mondenski, i posećuju ga ljudi sa malo “dubljim” džepom, cene su prilagođene i običnim turistima. Kafu možete platiti u kafiću do maksimalno 1 evra, dok su ulični specijaliteti od 2 do 4 evra.

Izvor: PressSerbia/TU Magazine

PRess Serbia