Booking.com
Travel

Termini za izdavanje pasoša popunjeni mesec dana unapred: Evo šta da radite u tom slučaju

Izdavanje i produženje pasoša Ovo je sve što treba da znate
Foto: Pixabay

Termini za izdavanje pasoša u MUP-u popunjeni su mesec dana unapred, pa se mnogi pitaju kako da dođu do termina za izdavanje putnih isprava.


Mnogi možda ne znaju da zahtev za izdavanje pasoša mogu da podnesu u bilo kojoj policijskoj stanici ili ispostavi u Beogradu, bez obzira na opštinu na kojoj im je prijavljeno prebivalište.

“Svi građani sa prebilavištem na teritoriji grada Beograda mogu da podnesu zahtev za pasoš u bilo kojoj policijskoj stanici ili ispostavi bez obzira na prijavljeno prebivalište”, ističe Branka Popadić, pukovnica policije.

Gužve su trenutno sve veće zbog sezone godišnjih odmora.

“Moj savet je da se na vreme pogledate važenje putne isprave, pa tek onda da se krene u traženje željene destinacije. Obratite pažnju i na to da neke zemlje zahtevaju da pasoš važi tri meseca od dana povratka. U nekim zemljama poput Turske i Egpita taj rok je čak šest meseci”, istiše pukovnica.

Kako podneti zahtev za pasoš?

Zahtev može da se podnese dolaskom ili zakazivanjem putem portala eUprave.

Na portalu su trenutno termini popunjeni, a ukoliko uživo predajete zahtev potrebna vam je samo važeća lična karta i uplatnica.

“Potrebna je samo važeća lična karta i uplatnica na iznos od 3.600 dinara, a uplatnica se kreira na portalu eUprava. Novac se nakon kreiranja uplatnice može uplatiti u bilo kojoj pošti ili banci, elektronski ili putem QR koda. Ukoliko elektronski uplatite nije vam potreban dokaz o uplati”, objašnjava pukovnica.

Kod maloletne dece neophodno je prisustvo oba roditelja, a ukoliko jedan od roditelja ne može da dođe potrebna je pisana saglasnost drugog roditelja overena kod nadležnog organa.

Izvor: PressSerbia/Prva

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia