fbpx
Sport Srbija Svet

Šampioni Evrope!

Šampioni Evrope!

Ovo je četvrta zlatna medalja za Srbiju na Evropskim prvenstvima, a primera radi, prvu su osvojile košarkaške veličine poput Miloša Teodosića, Miroslava Raduljice, Vladimira Štimca


Srpski košarkaši mlađi od 18 godina osvojili su Evropsko prvenstvo u Slovačkoj, u svom uzrastu, pobedom nad Španijom od 74:62!

Izabranici selektora Vlade Jovanovića su u drugom poluvremenu napravili osetniju razliku, pa posle egala u prvom, uspeli da prelome Špance i na taj način se okite najsjajnijim odličjem.

Ovo je četvrta zlatna medalja za Srbiju na Evropskim prvenstvima, a primera radi, prvu su osvojile košarkaške veličine poput Miloša Teodosića, Miroslava Raduljice, Vladimira Štimca.

Do samog kraja se, i pored osetnije prednosti, Španci nisu predavali, pa su se na minut pre kraja vratili na jednocifrenu prednost, ali nisu uspeli da naprave čudo pored sjajno postavljenih momčića iz Srbije.

U reprezentaciji Srbije blistao je Mišković sa 23 poena, dok je Marko Pecarski upisao dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, a pored njega je dobar u svim kolonama bio i Momirov sa 12 poena i osam skokova.

Sa druge strane, kod poraženih, samo je Martinez bio vredan pomena sa 23 poena, dok je sledeći najefikasniji bio Para sa svega deset.

Za MVP je proglašen i najbolji igrač ove utakmice – Nikola Mišković.

foto: kss

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA