Booking.com
Lifestyle Auto Travel

Mađarska vinjeta – sve što treba da znate

Mađarska vinjeta - sve što treba da znate
Foto: Envato Elements

Ako planirate putovanje kroz Mađarsku automobilom, važno je da budete informisani o najnovijim promenama u vezi s vinjetama.


Šta je mađarska vinjeta?

Mađarska vinjeta je obavezna putarina koja omogućava vozačima korišćenje autoputeva, brzih saobraćajnica i pojedinih magistralnih puteva u Mađarskoj. Vinjeta se obično nalepljuje na unutrašnju stranu prednjeg vetrobrana vozila i važeća je za određeni period. U zavisnosti od vrste vinjete koju kupite, period važenja može biti nedelju, mesec ili godinu dana.

Gde kupiti mađarsku vinjetu?

Mađarske vinjete možete kupiti na nekoliko mesta: na graničnim prelazima, na benzinskim pumpama, kao i na zvaničnom sajtu gde se prodaje madjarska vinjeta online.

Kako se koristi mađarska vinjeta?

Kada kupite vinjetu, nalepite je na prednji vetrobran vašeg vozila tako da bude jasno vidljiva. Vinjeta se aktivira odmah po kupovini i važi do isteka njenog perioda važenja. Ne zaboravite da vinjeta mora biti čitka i jasno vidljiva kako bi je kontrolori mogli lako proveriti.

Koliko košta vinjeta?

Mađarska je zemlja koja privlači veliki broj turista svake godine, a jedno od često postavljenih pitanja među vozačima koji planiraju putovanje kroz ovu zemlju je: koliko košta mađarska vinjeta? Tako se cene mađarskih vinjeta ažuriraju početkom godine. Nedeljna vinjeta košta 3,500 HUF, mesečna vinjeta iznosi 4,780 HUF, dok je cena godišnje vinjete 42,980 HUF. Važno je napomenuti da su cene vinjeta iste za sve vrste vozila, bez obzira na njihovu masu ili veličinu.

Kada nisu potrebne vinjete?

Za kretanje svim drugim putevima, mimo autoputa, vinjete nisu potrebne. To uključuje lokalne puteve, seoske puteve i ostale manje frekventne puteve koji nisu deo mreže autoputeva ili brzih saobraćajnica.

Kazne za vožnju bez vinjete

Vožnja autoputevima i brzim saobraćajnicama u Mađarskoj bez važeće vinjete je prekršaj koji može rezultirati visokim kaznama. Kazne za vožnju bez vinjete u Mađarskoj su često mnogo više od cene same vinjete. Ukoliko vas zateknu bez važeće vinjete, kazna može iznositi i do 200,000 HUF.

Kombinovane vinjete

Za vozače koji planiraju da putuju kroz više zemalja u regionu, Mađarska nudi kombinovane vinjete koje omogućavaju korišćenje autoputeva u susednim zemljama kao što su Austrija, Slovačka i Slovenija. Ove kombinovane vinjete su posebno praktične za putovanja koja obuhvataju više zemalja i mogu vam uštedeti novac i vreme.

Mađarska vinjeta je neizbežan deo putovanja kroz Mađarsku za vozače koji žele da koriste autoputeve i brze saobraćajnice. Pre nego što započnete svoje putovanje, uverite se da imate važeću mađarsku vinjetu kako biste izbegli visoke kazne i neugodnosti. Poštovanjem propisa i pravilnom upotrebom vinjete možete osigurati sigurnu i prijatnu vožnju po mađarskim putevima.Uživajte u bezbednom putovanju kroz ovu prelepu zemlju. Srećan put!

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia