Booking.com
Lifestyle

Skriveni deo mašine za pranje veša: „Imam je godinama, ali sam tek sada saznao za ovo“ (VIDEO)

Majstor upozorava: Ne koristite često ovaj program na veš mašini, brže će se pokvariti
Foto: Pixabay

Mašina za pranje veša je jedan od najčešće korišćenih kućnih aparata koji obezbeđuje čistu i svežu odeću. Međutim, važno je da i nju redovno čistimo.


Influenserka Barbara Kostelo, koja ima Instagram profil „Brunch with Babs“, pokazala je kako čisti skriveni deo mašine za pranje veša i tako joj produžava život, piše The Sun, a prenosi N1info.si.

Preporučila je čišćenje filtera svakih nekoliko meseci.

„Ako ne znate gde je filter, to bi mogao da bude problem jer biste morali da ga čistite do četiri puta godišnje“, rekla je Kostelo i ohrabrila pratioce da potraže u svojoj mašini taj „skriveni deo“. Zatim je pokazala kako ukloniti filter i temeljno ga očistiti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Babs (@brunchwithbabs)

„Moj filter je na prednjoj strani mašine za pranje veša. Pripremam peškir i činiju“, objasnila je ona. Prilikom uklanjanja filtera, voda je izašla iz mašine. „Posle ispiranja filtera u toploj vodi, proverite da li su u mašini za pranje veša ostale, na primer, čarape.“

Kostelo je zatim koristila sirće. „Obrišite fioku filtera ovim, jer je verovatno veoma prljava. Kada se osuši, vratite filter u mašinu za pranje veša“, savetovala je. „Sada nećete morati da brinete o filteru mesecima. Čišćenje je trajalo oko pet minuta, ali će značajno produžiti vek mašine i veš će biti čistiji“, zaključila je.

Da su saveti bili vrlo korisni vidi se po komentarima. „Šta? Koristim mašinu za pranje veša godinama i tek sad sam saznao za ovo! Neverovatno!“, „Bojim se da pomislim šta je u našoj mašini za pranje veša“ samo su neki od mnogih odgovora.

PRess Serbia