Booking.com
Event Estrada Festival VIP

Teya Dora otkrila sa čime se suočila pred početak Evrovizije 2024: “Pao mi je kamen sa srca”

teya dora
Foto: 321 Srbija

U prvoj polufinalnoj večeri na Evroviziji 2024, predstaviće se naša predstavnica Teya Dora sa pesmom “Ramonda” pod rednim brojem 2.


Teya Dora je pre samo polufinale otkrila kakva atmosfera vlada u Malmeu.

– Prezadovoljna sam. Neke stvari mi se nisu svidele na prvim probama, uglavnom oko kadrova, ali su uslišili naše žalbe i promenili su šta nam je smetalo. Pao mi je kamen sa srca. Kada sam odlazila na ovu probu osetila sam “taj” momenat koji sam osetila i na “PZE” u jednom trenutku, tako me je “lupilo” sve što se dešava. Jedva čekam da nastupim i da dočaram u potpunosti pesmu, da bude najbolje do sad što je bilo pa, ako da Bog, da prođemo u finale i da tad bude još bolje.

– Oni žele da pokažu svoju scenu, svoju tehniku, sve to razumem. To je bilo očekivano, ali ovo je ipak intimna pesma koja zahteva da bude snimljena kao spot. Najviše bih volela da kamere sve vreme prate moju facijalnu ekspresiju, to je ovde jako bitno, ali nije izvodljivo tehnički, pa smo napravili neki kompromis.

– Prvi put sam na “Evroviziji” pa ne znam šta je tačno ta evrovizijska atmosfera, da li je drugačija nego prošlih godina, ali više sam u nekom svom fokusu. Nismo imali te neke događaje koje je trebalo da imamo, ne znam kako inače funkcioniše, ali se ovde osećam bezbedno. Ni u jednom trenutku se nije desilo nešto što sam osetila kao potencijalnu opasnost.

Kako kaže, za početak bi volela da prođe u finale Evrovizije 2024, a najviše poena bi dala Babay Lasagni.

– Volela bih da prođem u finale, ostalo ne bih otkrivala. Neke želje kad kažeš naglas, manje su šanse da se ostvare. Bolje da zadržim za sebe, ali svakako, ni na “PZE” nisam očekivala da ću da pobedim. Postoji neki unutrašnji osećaj da će ovo da bude jako lepo i da će da bude dobro, a šta to znači, ne znam.

– 12 poena bih dala Hrvatskoj, 10 Švajcarskoj i 8 Ukrajini.

Prvo polufinale održava se večeras, drugi deo takmičenja u četvrtak, dok je veliko finale, u kojem će nastupiti 26 zemalja, zakazano za subotu, 11. maj.

Za evrovizijski trofej ove godine bore se predstavnici iz 37 zemalja.

Iz dva polufinala u veliko finale plasiraće se po 10 najboljih zemalja, a direktno su se u finale plasirale zemlje takozvane „velike petorke“ – Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i zemlja domaćin Švedska.

Izvor: PressSerbia/Telegraf

PRess Serbia