Booking.com
Početna » Travel » Magična zima na planinama Austrije
Travel

Magična zima na planinama Austrije

Planine Austrije pružiće vam nezaboravan užitak skijanja na odlično pripremljenim stazama uz nezaboravan odmor, druženje i zabavu.


 

Austrija je jedna od alpskih zemalja sa najrazvijenijom infrastrukturom za zimske sportove i zimski turizam. Svetski je poznata skijaška destinacija, gde ćete uživati u dobro uređenim ski stazama, odličnoj ponudi hotela, pansiona i apartmana, termalnim banjama, wellness sadržajima. Pored toga, na raspolaganju su vam vrhunske škole skijanja.

Sveti Anton u Tirolu

Zimski klasik, koji su neki nazivali „kolevka alpskog skijanja“, snouborderi su jednako dobrodošli u ovom regionu. Ovde ćete pronaći sjajne staze. Ukupno 88 žičara omogućava lak pristup,a pošto su mnoge od njih gondole i žičare, penjanje na planinu je mnogo lakše i prijatnije za snoubordere.

Ski Amade, Salzburg Land

Na samo  60 kilometara  od grada Salcburga, naći ćete najveće skijalište u Austriji, koje kombinuje 5 regiona, 25 skijališta,  i 270 žičara. Snouborderi mogu u potpunosti da iskoriste sve staze i opcije van staze, jasno označene i pogodne za sve nivoe veština od početnika do iskusnih skijaša. Ski Amade je takođe dom za 10 snežnih parkova i 13 zabavnih staza, uključujući polu-pajpe, staze sa preprekama . A ako želite da protegnete noge između, tu je čak 260 planinskih koliba i restorana u koje uvek možete da svratite na neka tradicionalna austrijska zimnica kao što je “Kajzeršmar”.

Vorarlberg

Ako biste se radije klonili užurbanosti velikih odmarališta, odmor na  u jednom od manjih skijaških regiona na zapadu Austrije mogao bi biti baš pravi izbor. Snežni park Montafon blizu švajcarske granice jedan je od najboljih terenskih parkova na Alpima, sa oko 40 prepreka i za sve nivoe veština. Snežni park Cristal Ground u Kleinvalsertalu poznat je po svojim kreativnim i stalno promenljivim postavkama. Takođe nudi noćne vožnje.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia