Booking.com
Lepota i zdravlje News Saveti

Evo kako izabrati šminku za svetao ten!

Konturing u hladnim zimskim danima!

To što imate svetao ten nije prepreka – naprotiv, možete pretvoriti boju svoje kože u svoj najveći adut tako što ćete odabrati prave makeup proizvode!


 

Odredite ton svoje kože

Najpre je najvažnije odrediti svoj podton, koji može biti topao, hladan ili neutralan. Ukoliko ste se uvek pitale na šta tačno makeup stručnjaci misle kad govore o ovom pojmu, objašnjenje je krajnje jednostavno: u pitanju je sekundarni ton koji se kroz dominantni ton reflektuje na površinu kože. Naime, boja površine kože može da se promeni u zavisnosti od toga jeste li se sunčale ili možda imate neki dermatološki problem – ali podton zbog količine pigmenta uvek ostaje isti!

Kako razlikovati tonove kože?

Devojke koje imaju topao ton kože lako potamne na suncu i njihova koža ne gori, što znači da se njeni podtonovi kreću od žute do maslinastozelene. S druge strane, one žene koje imaju hladan ton lako izgore i teško pocrne prilikom sunčanja, a njihov podton kreće se između roze i plavo-crvenog. Na kraju, osobe koje imaju neutralan ton su one na kojima se ne vide ružičasti i maslinasti tonovi kože i ne vide boju svojih vena na rukama. Sad kad ste sigurne koji je podton vaše kože, evo kako da izaberete najbolje makeup proizvode za svetao ten:

Tečni puder

Ukoliko imate svetliji ten, idealan proizvod za vas je L’Oréal Paris True Match tečni puder u odgovarajućoj svetlijoj nijansi jer se savršeno prilagođava prirodnom tenu i teksturi kože. Opredelite se za nijansu koja u osnovi ima ružičasti podton jer će se najbolje uklopiti uz vaš ten.

Rumenilo

Ovaj proizvod treba da vam pruži nešto prirodniji izgled, što znači da ne treba da insistirate na rumenilu koje će preterano obojiti obraze, već da pronađete onaj koji se najbolje slaže s vašim tenom. Za devojke sa svetlijim tenom, najbolje moguće nijanse su svetloroze, svetlija boja kajsije i nežno koralna. Ukoliko imate topao podton kože, ove poslednje dve su najbolji izbor.

Bronzer

Mnoge devojke svetlijeg tena izbegavaju bronzer, što je velika greška! Ne samo što on i vama može lepo da stoji, nego može da izvuče maksimum iz atributa vašeg lica. Malo topline obrazima možete dodati ukoliko odaberete blago svetlucavi bronzer, s tek daškom nijanse breskve.

Senke za oči

Za sve devojke s toplim podtonom kože sjajno rešenje su zemljane nijanse – od boje bronze do braon, dok devojke koje imaju hladan podton kože mogu da odaberu metalik boje, sve nijanse sive, kao i efektne mat tonove iz palete, odnosno jewel tones: tamnocrvenu, tamnoplavu, tamnozelenu i slično.

Karmin

Iako se mnoge dame ne usuđuju, i žene svetlije kože mogu da nose gotovo sve jake i smele boje na usnama! Ako vam se dopadaju nude karmini, birajte one koje imaju ružičastu notu ili boju kajsije kako ne biste izgledale previše bledo. To naročito važi za hladan podton, a one devojke koje imaju topao podton kože, mogu da odaberu i čitavu paletu narandžastih karmina.

(make-up.rs)

 

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia