Booking.com
Lepota i zdravlje

Ovaj lek potpuno OBNAVLJA, jača i leči KIČMU!

Ovaj lek potpuno OBNAVLJA, jača i leči KIČMU!

Neki kažu da je jači i od brufena, jer bol odlazi i ne vraća se


Bol u leđima je skoro svaka odrasla osoba osetila barem jedanput. Najveća zabluda kod bolova u leđima jeste mirovanje, naprotiv tada se telo treba aktivirati.

Mirovanje kod bolova u kičmi toleriše se do 48 sati, sve preko može izazvati kontra efekat.

Ukoliko su mišići neaktivni može doći i do depresije, slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje.

Prirodni lekovi za bolove u leđima

Glina je jedan od najboljih prirodnih lekova koji ublažavaju bolove u leđima. Glina odlično utiče i na bolove u zglobovima. U medicini takođe prihvataju glinu kao veliku pomoć pri mnogim bolovima. Ona je veoma bogata mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom.

Smokve i suve šljive

od kojih se može napraviti veoma zdrav i nadasve ukusan čaj takođe će biti od velike pomoći kod bolova u kičmi. Smokve, šljive i kajsije u sušenom obliku veoma pospešuju regenerisanje tkiva, koje kičmu čine jačom i čvršćom. Ukoliko se od pomenutih voćki napravi i čaj koji će se redovno svako veče konzumirati, pršljanovi će vremenom samo doći na svoja prirodna mesta, bez raznoraznih terapija.

Kada se napravi čaj od 5 suvih šljiva, 1 suve smokve i 1 suve kajsije dobiće se jedan odličan prirodni lek, koji će biti više nego efikasan za bolove u kičmi. Potrebno je navedeni broj voćki potopiti u vodu dok ne proključaju, zatim prekriti i ostaviti da odstoji dva sata. Nakon toga procediti i uživati u ovom zdravom napitku.

Beli luk

, koji je u narodu inače poznat kao lek za mnoga oboljenja, pomoći će i pri ovakvim vrstama tegoba. Beli luk posebno se preporučuje kod diskus hernije. Ovaj moćni prirodni preparat koristi se u vidu obloge. Potrebno je propržiti na ulju deset čenjeva belog luka. Tu preprženu smesu treba nanositi kao oblogu na bolna mesta na leđima. Ovaj vid terapije potrebno je ponavljati najmanje mesec dana, svakodnevno tako da obloga odstoji na leđima barem tri sata.

Beli luk veoma je efikasan i u kombinaciji sa mlekom. Mešavina ove dve namirnice pije se svakodnevno, a posebno se preporučuje osobama koje boluju od išijasa. Potrebno je 4 čena belog luka izgnječiti i dodati mu 200 ml mleka. Sve to ostaviti na vatri da proključa, a potom se može zasladiti medom ili nekim drugim zaslađivačem.

Odličan u smanjivanju boli u leđima, ovaj lek je najbolje piti do 2l u toku jednog dana. Terapija nije vremenski ograničena, jer nema negativnih pojava, te se ovaj napitak može koristiti dokle god to prija organizmu.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia