Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Tajna iz kuhinje za lepotu lica – med!

med

Ako i vi spadate među „ovisnike“ o proizvodima za lepotu onda bi trebalo da znate da većina njih sadrži ne tako zdrave hemikalije koji mogu naneti više štete nego koristi. Saznajte kako da kožu lica da učinite lepom bez štetnih proizvoda.


 

Na blogu Vintage Amanda koji vodi Amanda Cook, priznati i nagrađivani „trener zdravlja“  koja pomaže ženama da se osećaju i izgledaju divno, na prirodan način, pronašli smo tajnu koja će vas oduševiti, a u pitanju je nega kože medom.

Amanda kaže da kad je jednom probala med kao sredstvo za negu kože lica bila je više nego oduševljena. Primetila je da joj je koža glatka, hidratizovana, ima manje mrlja i bora i što je veoma važno ovaj proizvod košta mnogo manje od raznih koje nalazimo po parfimerijama.

Med je prirodno antibakterijsko sredstvo koje se verovatno hiljadama godina koristi za zdravlje i lepotu kože. Nemojte ga koristiti na koži samo ukoliko ste alergični.

Kako koristiti med za kožu

Med možete koristiti za čišćenje lica ili kao masku. Ako ste u mogućnosti koristite čisti organski med. Takođe, ako vam je koža jako osetljiva, malo meda stavite na unutrašnjost zgloba i sačekajte nekoliko minuta. Ako se ne pojavi nikakva reakcija na koži možete ga koristiti i na licu.

Kako čistiti lice medom

Da biste očistili lice medom, za početak zavežite kosu, da vam se ne bi zaprljala. Kašiku meda zagrejte među prstima pa lagano nanesite na suvo lice i usne za hidrataciju i blagi piling. Ostavite med da vam stoji na licu ne više od dva minuta, a zatim isperite toplom vodom ili mali peškir umočite u toplu vodu pa njime lagano skidajte med sa lica.

Pre čišćenja lica medom, obavezno skinite šminku jer med ne funkcioniše kao sredstvo za skidanje šminke.

Med kao maska za lice

Baš kao i kod čišćenja lica, na suvu kožu nanesite med na celo lice i ostavite da deluje deset minuta, a nakon toga isperite na isti način.

(lifepressmagazin/pixabay)

Tagovi
PRess Serbia