Booking.com
Dijaspora Društvo Kultura News Ples i igra Srbija

Srpske balerine nastupale pred britanskom kraljicom

Srpske balerine nastupale pred britanskom kraljicom

Srpske balerine iz Royal Academy of Dance baletske škole  nastupale pred britanskom kraljicom


Članice Kraljevske Akademije za Igru odazvale se pozivu na rođendan kraljice Elizabete II

Povodom jubilarnog devedesetog rođendana britanske kraljice Elizabete II, jedini učesnici iz oblasti klasičnog baleta koji nisu iz Velike Britanije, bili su članovi beogradske baletske škole Royal Academy of Dance.

10 balerina iz ove prestižne beogradske akademije, predvođenih direktorkom škole Anom Došen, nastupilo je pred Kraljevskom porodicom, koja ih je pozvala nakon fantastičnih rezultata koje su naše mlade umetnice postigle. Royal Academy of Dance (Kraljevska Akademija za Igru) postoji u 83 zemlje širom sveta, a učenice iz Beograda imale su najbolje rezultate, zbog čega im je ukazana ova jedinstvena prilika da nastupe na rođendanu britanske kraljice, koja pomaže 600 institucija, među kojima je i Royal Academy of Dance.

Beogradski ogranak Akademije nedavno su posetili predstavnici princa Čarlsa i njegove supruge, Vojvotkinje od Kornvola, nakon čega se, prilikom njihove posete Beogradu, prinčevski par susreo sa direktorkom škole Anom Došen.

Nastup u Londonu, 12. juna 2016. godine, prvi je u nizu koraka saradnje Royal Academy of Dance iz Londona, kao i nastupa koje ova Akademija organizuje, na kojima će učestvovati i izuzetno uspešne balerine iz baletske škole Royal Academy of Dance iz Beograda.

Ana Došen je prvi i jedini student sa prostora bivše Jugoslavije, poreklom iz Srbije, koji je uspeo da završi studije na ovoj prestižnoj Akademiji, i samim tim dobije zvanje registrovanog predavača Kraljevske Akademije za Igru. Prema statistikama od 05. oktobra 2015. godine, koje je objavila Royal Academy of Dance iz Londona, Ana Došen je, sa svojim prvim asistentima, Danijelom Tatić Marinkov i Ana Marijom Antić, uspela da pozicionira školu iz Beograda na izuzetno visok nivo. Istraživanja su pokazala da je Royal Academy of Dance iz Beograda postigla rezultate koji su za 14,1% viši u odnosu na 83 druge zemlje u kojima se nalaze baletske škole Royal Academy of Dance, čiji je pokrovitelj kraljica Elizabeta II.

About the author

M M

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia