Booking.com
Početna » Travel » Proglašen je najlepši grad za Božić na svetu: Ovako izgleda ovogodišnja lista top 10!
Travel

Proglašen je najlepši grad za Božić na svetu: Ovako izgleda ovogodišnja lista top 10!

10 zanimljivosti o Božiću!

Počelo je doba godine kada božićni entuzijasti kreću na klizališta i pijace, spremni za prazničnu zabavu. Daleke destinacije kao što je Njujork, sa božićnom jelkom u Rokfeler centru, za mnoge će biti sjajan izlet ili će porodice možda krenuti u Laponiju, gde deca mogu da posete Deda Mraza kod kuće.

Ali kada je u pitanju najživopisnije božićno mesto na svetu, ono se ove godine nalazi u Evropi.

U nedavnom istraživanju utvrđeno je da prvo mesto zauzima britanska prestonica London.

Istraživanje stručnjaka za duge odmore, Travelbag, analiziralo je Instagram hashtagove za 100 najbolje ocenjenih gradova.

Sa više od 270.000 hashtagova, London je bio pobednik, dok je Njujork na drugom mestu sa 255.000.

Pariz je na trećem mestu, dok će oni koji traže malo mirniji Božić biti zadovoljni kada čuju da je Dubai četvrti.

Peti najbolji je Čikago, mesto u kom je sniman svačiji omiljeni božićni film – Sam u kući.

Iako London retko ima beli Božić, poslednji put je sneg u Londonu na Božić bio 1999. godine, on očigledno i dalje može biti prilično savršen tokom praznika.

Božićna svetla već trepere u ulici Oksford, a na drugim mestima posetioci Kovent Gardena biće počašćeni prikazom od preko 40 džinovskih zvona sa mašnama, 12 džinovskih kuglica i osam okretnih ogledalo lopti.

I, dok ste na londonskim trgovačkim ulicama, možete uskočiti u Hamlei’s – najstariju prodavnicu igračaka. Bilo da ste veliko dete ili stvarno dete, ulazak u džinovsku prodavnicu je kao da uđete u radionicu vilenjaka, sa skoro svakom igračkom koju dete može da smisli da doda na svoju božićnu listu.

Glavni grad je takođe dom nekih idiličnih klizališta, od kojih se najpoznatije nalazi u dvorištu Somerset House, ispod ikone božićne jelke.

A, ako tražite božićne markete, razmaženi ste sa izborom. Naravno, tu je i pomalo opojna Zimska zemlja čuda, sa neonskim svetlima i ogromnim vožnjama, ali postoje i druge opcije.

Zimska pijaca na Sautbanku odličan je izbor za one koji žele da čačkaju među zanatskim tezgama u senci London Eye-a, sa pivom u jednoj ruci i nemačkom kobasicom u drugoj.

Top 10 najživopisnijih božićnih destinacija na svetu:

London

Njujork

Pariz

Dubai

Čikago

Beč

Majami

Los Anđeles

Melburn

Sidnej

(24sedam.rs/pixabay)

PRess Serbia