Booking.com
Početna » Lifestyle » Prirodan način koji bi mogao da vam pomogne da smanjite opadanje kose
Lifestyle Saveti

Prirodan način koji bi mogao da vam pomogne da smanjite opadanje kose

Prirodan način koji bi mogao da vam pomogne da smanjite opadanje kose
Foto: Pixabay

OPADANJE KOSE muka je svim ženama, a mnogi su se žalili i nakon preležanog korona virusa ili nakon trudnoće. Činjenica je da je kosa bitna kako ženama tako i muškarcima, a da ne biste morali da presađujete svoju dalako na vreme pokušajte da uradite sve što je u vašoj moći.


Sve više ljudi se susreće sa problemom gubitka kose, a o ceni preparata koji pomažu kod ovog problema su uglavnom astronomske. Zato vam mi otkrivamo nekoliko prirodnih rešenja za lečenje alopecije.

Ovakvo, intenzivno opadanje kose može biti prouzrokovano brojnim faktorima kao što su psihofizička iscrpljenost, stres, slabljenje organizma ili povrede.

U preventivne svrhe, kao i u periodu lečenja od opadanja kose, vrlo je preporučljivo unositi selen, fosfor, kalcijum, silicijum, gvožđe, vitamine B-kompleksa (naročito B5 i B9), vitamin H i vitamin C. A, ako ste već u poodmaklog fazi opadanja kose, ovo je recept za vas.

Pijte dva do tri puta dnevno čaj od krstovnika (nasturcijum) i koprive, s dodatkom dve do tri kapi eteričnog ulja ruzmarina.

Masirajte kožu glave alkoholnim rastvorom, sa 100 ml jabukovog sirćeta u kome ćete rastvoriti jednu kašiku esencije krstovnika, koprive i prosa, a zatim dodati 30 kapi eteričnog ulja ruzmarina.

Dobro promućkajte preparat pre upotrebe, piše u knjizi “Eterična ulja – mirisima do zdravlja”.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ MAGAZIN NOVOSTI

PRess Serbia