Booking.com
News

Milena Dravić: Vreme teče, život prolazi, godine jure, a ja se borim i dalje

229356 1300

Pre par dana Milena Dravić proslavila je svoj 77. rođendan. To je pravi povod da se podsetimo veličine ove najpoznatije dame srpskog glumišta.


Milena Dravić svojom harizmom, vanserijskim talentom i lepotom mnoge reditelje ostavljala je bez daha, ali i muškarce koji su te godine žudeli da se nađu u njenoj blizini.

Glumački svet okusila je već u ranoj mladosti. Počela je da glumi sa 16 godina.

– Prvi put sam se zaljubila sa šesnaest godina, ali osoba u koju sam se zaljubila to nije znala. Ta moja prva ljubav je trajala oko dve godine, bila je to moja “tiha patnja”. Meni je bilo dovoljno da prođem njegovom ulicom i da ga vidim na dvadeset metara, pa sav ustreptim i živim od tog viđenja danima – opisala je prvu ljubav legenda srpskog glumišta Milena Dravić.

Jedan od prvih koji je osvojio srce tada mlade Milene Dravić bio je reditelj Puriša Đorđević koji danas ima 93 godine, i sa oduševljenjem se seća filmske dive.

Posle razvoda sa Đorđevićem, sa kojim je provela nekoliko godina zajedničkog života, Milena je opet odlučila da izgovori sudbonosno “da” reditelju Vojislavu Kokanu Rakonjcu. Bili su u braku do njegove smrti 1969. godine, kada je preminuo u 34. godini života.

Treća i velika ljubav Milena Dravić bio je Dragan Gaga Nikolić.

Sa njim je provela najlepše godine svog života.

Milena Dravić: Vreme teče, život prolazi, godine jure, a ja se borim i dalje

– Vreme teče, život prolazi, godine jure, i evo mene pre neko veče sedim, odmaram se. Moga Gage nema evo već godinu dana. A ja sam već nekoliko meseci bolesna. Borim se. Tražim sebi angažman, ponešto pribeležim, telefon zvoni često, izlazim u susret ljudima koliko mogu… S terapeutom radim neophodne vežbe, gledam TV kao nikad dosad, viđam se samo s najbližima. Važno je raditi, raditi raditi… Sećanja, sećanja… – napisala je početkom marta Milena Dravić.

https://www.instagram.com/p/BVKQIn_DnvN/?utm_source=ig_embed

Ova šarmantna dama koja je ostavila dubok trag u domaćoj kinematografiji imala je prilike da korača svetskim metropolima, da bude zvezda inostranih filmskih festivala. Uvek je bila dama.

– Žensko dete još odmalena oko sebe gleda starije, neke tete i tetke, komšinice. Posmatra njihov izgled, ponašanje, odeću, procenjuje da li mu se dopadaju. Tako je makar bilo u našoj generaciji, ipak smo mi iz jedne sirotinje izašli… Dakle, formiraš ukus još od malih nogu. A sreća je ukoliko si u okruženju gde su žene koje sjajno izgledaju, koje su divno obučene, našminkane i očešljane, a nisu pretenciozne. Danas je sve pretenciozno, sve mora da bude nekako načičkano. Ja lično sam i u porodici imala uzor. I dan-danas, kada treba da rešim neko pitanje u vezi sa oblačenjem – kako ću se pojaviti, šta ću obući, kako ću se obući – ne zovem stilistu, nego u sećanje prizovem neke istinske dame. Možda su baš one zaslužne što i mene ponekad nazovu damom – rekla je ranije za Elle.

Foto: Print Screen

Izvor:PRessSerbia/Story

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia