fbpx
Health and beauty Saveti

Kako da vam frizura iz salona “traje” nedelju dana?

Kako da uvek imate super frizuru?

Ako niste te sreće da imate frizuru čitave nedelje kad se jednom isfenirate, možete ipak da uradite nešto da frizuri “produžite rok”. Evo kako da vam frizura iz salona “traje” nedelju dana!


 

Jedna od prednosti odlaska kod frizera je to kako vam kosa izgleda nakon toga, savršeno isfenirana i voleli biste da tako potraje danima. Nažalost, ne traje uvek toliko.

Bez obzira da li je reč o uvijanju krajeva, loknama ili ispravljanju kose, većina dama bi želela da tu frizuru “iz salona” zadrži malo duže. E, pa, postoji način da nedelju dana nakon feniranja imate pristojnu frizuru.

“Najtradicionalniji način da vam se frizura nakon feniranje ne pokvari je da spavate na svilenoj jastučnici”, kaže vlasnica frizerskog salona Toni&Guy, Kejti Riv. “Zbog glatkoće svile, kosa ne trpi trenje, pa ostaje glatka dok spavate”, dodaje ona.

Još jedan do trikova koje je Kejti podelila je da jednostavno vežete kosu, ali veoma labavo kako ne biste izlomili dlaku, jer i na taj način kosa ostaje glatka.

Da bi vam frizura duže ostala tačno onakva kakvom ju je frizer napravio, izbegavajte da dodirujete kosu.

“Što je više dodirujete, to se više ulja prenosi sa ruku na kosu. Time aktivirate železde koje proizvode još ulja i maste koren kose”.

Osim toga, Kejti preporučuje da investirate u dobar šampon za suvo pranje kose. Nanesite ga na kosu i očešljajte da biste izbacili višak proizvoda i postigli prirodan izgled.

Kejti savetuje i da nanesete lagani lak za kosu da biste izbegli da se naelektriše. “Možete da ga nanesete pomalo svakog dana i da očešljate kako kosa ne bi bila slepljena”. Ipak, čini se da je jedna od najtežih stvari zadržati sjaj kose kakav imamo kad izađemo iz salona.

Kejti kaže da je važno da koristite kvalitetnu četku, ali i da izbegavate serume za sjaj kose koji su zapravo teški i “spljošte” kosu.

“Umesto toga, koristite sprej za sjaj kose koji je lakši za dlaku”.

Ona preporučuje da prilikom tuširanja koristite kapicu kako biste zaštitili kosu od vode, ali i da se ne tuširate previše toplom vodom jer će para naelektrisati kosu i ispraviti lokne. Da biste duže frizuru održali svežom, savetuje da na dan-dva promenite razdeljak.

(mondo.rs)

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close