Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Za dugu i zdravu kosu – Kako se pravi i kome je namenjen piling temena od dva sastojka: Veoma je lako, a čini čuda!

kosa

Dobra je praksa da sa pilingom počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta nedeljno ako imate problema sa masnoćom, peruti ili suvoćom.


 

Dobra je praksa da sa pilingom počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta nedeljno ako imate problema sa masnoćom, peruti ili suvoćom. Dva puta nedeljno je poželjno i ako koristite mnogo proizvoda za kosu

Kao i koža, kosa zahteva posebnu brigu. Za zdravu kosu važno je i zdravo teme, a ono zahteva rutinu. Prvi korak je čišćenje, potom hidratacija, a onda i povremeni piling.

Poput pilinga kože, koji uklanja svu prljavštinu, masnoću i ostatke, piling temena deluje na isti način. Vrlo je važno odrediti tip kose, a onda i probleme sa temenom (poput suvoće, peruti…)

Bitno je ne preterivati, pa je, prema stručnjacima, dovoljno jednom do dvaput nedeljno napraviti dobar piling temena. Dobra je praksa da počnete jedanput i povećate na dva puta tjedno ako imate problema s masnoćom, peruti ili suvoćom. Dva puta nedeljno je poželjno i ako koristite mnogo proizvoda za kosu.

Jedan od dobrih recepata za domaći piling je kombinacija ovsenih pahuljica i meda. Trebaju vam: 2 kašike smeđeg šećera, 2 kašike sitno mlevenih ovsenih pahuljica i 2 šolje regeneratora za kosu po izboru. Nakon šampona, smesu nanesite na mokru kosu. Umasirajte i temeljno isperite kad je gotovo.

(sd.rs/pixabay)

PRess Serbia