6. Jaja

Belance je odličan izvor proteina, a ima veoma malo kalorija. Žumance, s druge strane ima mnogo više kalorija, masti i holesterola, ali je bogato i veoma važnim vitaminima i mineralima poput joda, cinka, gvožđa, vitamina A, D, E i B12. Jaja zato treba jesti za doručak jer stvaraju osećaj sitosti i na taj način sprečavaju unošenje viška kalorija tokom dana.

7. Ovsena kaša

Pored jaja, dan možete započeti i jednom činijom ovsene kaše. Istraživanja pokazuju da ovakav doručak pomaže da se kasnije tokom dana unese mnogo manja količina kalorija jer je ovas bogat izvor proteina i vlakana koji stvaraju osećaj sitosti. Ovsena vlakna su rastvorljiva, a ovakav tip vlakana se u organima za varenje formira u gel. Ovaj gel pomaže u izbacivanju štetnih materija i toksina koji su ključni kod stvaranja celulita.

8. Ječam

Ječam sadrži veoma malo kalorija, i od svih žitarica ima najniži glikemijski indeks (GI). Namirnice koje imaju nizak GI umanjuju glad, a samim tim i unos prekomerne hrane i masnoće, a organizam sporo, ali stalno snadbevaju neophodnom energijom.

9. Kelj

Ova namirnica je moćan saveznik u borbi protiv celulita jer je bogat vitaminom C, kalijumom i kalcijumom. Takođe, kelj sadrži i supstance koje vezuju kalcijum iz drugih namirnica, te i u sebi nosi veoma malo kalorija i ne sadrži nimalo masti zbog čega je idealan izbor tokom dijete.

10. Brokoli

Brokoli sadrži liponsku kiselinu koja pomaže u prevenciji stvrdnjavanja kolagena, kao i veliku koncentraciju vitamina C i odličan je izvor dijetetskih vlakana. Takođe, bogat je izvor kalcijuma koji je ključan u borbi protiv celulita.