fbpx
Health and beauty News Saveti

Dva prirodna tretmana za zdrave i čvrste nokte! (Recept)

Jaki, zdravi i negovani nokti su jedne od najvažnijih osobina lepih ženskih ruku. Svakodnevna upotreba laka za nokte, može vaše nokte učiniti slabima, lomljivima pa čak im promeniti i boju. Zbog toga je nega noktiju vrlo važna. Donosimo vam nekoliko recepata koji će vaše nokte učiniti jačima i lepšima, a sastojke koji su vam potrebni, možete pronaći u kuhinji.

Limunov sok, maslinovo ulje i med

Nega noktiju sa limunovim sokom, maslinovim uljem i medom je dobitna kombinacija.

Med obiluje vitaminima B1, B2, B5, B6, C, D, E i K te mineralima natrijum, kalcijum, kalijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, jod, cink i selen. Med hrani kožu, hidratizuje je i obnavlja oštećenu kožu. To je posebno važno za kožu oko noktiju koja je sklona pojavljivanju zanoktica i ranica. Osim toga, med je vrlo učinkovit i za same nokte jer ih čini jakima i čvrstima.

Maslinovo ulje je idealno za intenzivnu negu noktiju zbog prisutstva polifenola i vitamina E. Ono najbolje hidratizira nokte jer prodire u sami nokat, hrani ga, jača i štiti od listanja. Maslinovo ulje je vrlo važno i za kožu oko noktiju jer je zaglađuje, hidratizira i omekšava.

Za pripremu ovog tretmana pomešajte 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašiku soka od limuna i 1 kašiku meda. Stavite nokte u mešavinu i držite ih umočene 10-15 minuta, a potom isperite vodom. Ovaj tretman napravite svaki put kada vaši nokti izgledaju slabo, oštećeno ili se listaju i pucaju.

Kokosovo i ricinusovo ulje

Kokosovo ulje je izvrsno za kožu i nokte jer ih hrani i hidratizuje. Sigurno je rešenje za sprečavanje suvoće i ljuštenja kože. Zbog toga je idealno rešenje za negu kože oko noktiju i dubinsku hidrataciju noktiju.

Ricinusovo ulje učvršćuje nokte, sprečava listanje i potiče njihov rast. Odlično je i za negu kože oko noktiju.

1 kašičicu kokosovog ulja pomešajte sa jednom kašičicom ricinusovog ulja. Ovu mešavinu ulja umasirajte u svaki nokat i kožu oko noktiju. Kokosovo i ricinusovo ulje mogu se koristiti i odvojeno. Jednako dobro će učvrstiti i hidratizirati nokte ako koristite samo kokosovo ili samo ricinusovo ulje.

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close