Booking.com
Event Beograd Entertainment Festival Koncert News Srbija Svet Žurka

Roisin Murphy prvi put na Belgrade Beer Festu 

Roisin Murphy prvi put na Belgrade Beer Festu 

Belgrade Beer Fest sa ponosom najavljuje koncert britanske elektro-pop zvezde Roisin Murphy.


Art-pop kraljica, kako su je nazvali britanski mediji, nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana festivala, u sredu, 15. avgusta od ponoći na Inovation stage-u.

Svetska diva moderne muzičke scene Roisin Murfy je uvek bila „ona čudna“, nepredvidiva i nikada fokusirana samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da „ide gde god želi.“ „Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari“, sa takvim stavom Roisin je i počela svoju uzbudljivu karijeru 90-tih kao polovina veoma uspešnog britanskog trip-hop benda Moloko.

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama tog perioda zahvaljujući hitovima „Sing it Back“, „The Time is Now“, „Forever More“, a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brydonom, počinje solo karijeru albumom „Ruby Blue“, a na top liste se vraća zahvaljujući odličnom drugom albumu „Overpowered“ iz 2007. godine. Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se  još dva hita – „Let Me Know“ i „You Know Me Better“. Nakon delimično radne pauze zbog rođenja dvoje dece, Roisin od 2014. ponovo počinje da osvaja bine i plesne podijume širom sveta. Albumi „Hairless Toys“ iz 2015. i „Take Her Up to Monto“ koji je objavljen u leto 2016. godine predstavili su nam Roisin novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Danas, nakon više od dvadeset godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i nezaboravnih spotova, Roisin je zasluženo postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku ali i jednostavne, emotivne pesme. Njeni koncerti su nepredvidljivi i predstavljaju dinamičan spoj originalne estetike i savršene produkcije, te je Roisin po mnogima i jedna od najvećih pevačkih, koncertnih atrakcija, čiji nastup na Belgrade Beer Festu ne smete da propustite.

Prvog dana festivala publika će moći da uživa i u nastupima bendova Riblja Čorba, Aerodrom i Partibrejkers.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia