Booking.com
Travel

Šta se dešava sa nagradnim programima za česte putnike avio-kompanija?

Šta se dešava sa nagradnim programima za česte putnike avio-kompanija?

Masovne obustave letova izazvane pandemijom korona virusa dotiču i putnike koji često lete. Evo šta se dešava sa nagradnim programima za česte putnike avio-kompanija.


 

Pored problema s otkazanim letova, mnogi od njih se pitaju i da li će im nagradne milje i dostignuti statusi, koje su sakupljali tokom prethodnih godina, propasti.

Grupa Air France-KLM odgovorila je na ovo pitanje, uveravajući članove svog nagradnog programa za česte putnike Flying Blue kako su njihove milje i statusi u narednih godina dana sigurni.

Naime, svi putnici, kojima status ističe u periodu između marta 2020. i februara 2021. zadržaće svoj trenutni status još dvanaest meseci, bez obzira na to da li su sakupili dovoljan broj poena ili ne.

Drugim rečima, ukoliko nekome srebrni status ističe aprila 2020. godine, on će ga zadržati čak i ukoliko je sakupio manje od 100 poena neophodnih za zadržavanje statusa.

Ukoliko, pak, putnik ima više od 100 poena, zadržava status, a višak milja mu se prenosi u sledeći period.

Ova mera će važiti samo za zadržavanje statusa, ne i za prelazak na viši nivo članstva (npr, iz zlatnog u platinasti).

Takođe, za nagradne karte važi mogućnost otkazivanja, promene rezevacije, refundacije ili promene destinacije ukoliko je putovanje zakazano za period do 31. maja 2020.

(travelmagazine/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia