Booking.com
Lepota i zdravlje News Saveti

Ovo su simptomi koji otkrivaju da vam bubrezi ne rade dobro!

Ovo su simptomi koji otkrivaju da vam bubrezi ne rade dobro!

Simptomi oštećenja bubrega obično su prikriveni te je moguće izgubiti čak i 90 odsto funkcije bubrega bez očitog problema.

Postoje znakovi zbog kojih biste se trebali obratiti doktoru:

– Oticanje i debljanje zbog nakupljanja tekućine: Ako bubrezi rade slabo ili sporo, može doći do zadržavanja tekućine (oticanje i debljanje).

– Ređe mokrenje

– Umor i pospanost: Dio funkcije bubrega jest i da učestvuje u regulisanju nivoa hemoglobina. Ako bubrezi to ne rade kako treba, može doći do anemije, a s tim i do umora i pospanosti.

– Gubitak apetita, mučnina i nesposobnost jasnog razmišljanja: Ti problemi mogu se javiti kad se nakupe otpadne tvari te počnu zatrpavati i druge dijelove tijela, uključujući želudac i mozak.

– Porast krvnog pritiska: To je začarani krug jer kada je bubreg oštećen, ne može djelotvorno kontrolisati krvni pritisak. Veliki pritisak pod kojim krv kruži žilama pritišće bubrege i tako ih dodatno oslabljuje oštećujući krvne žile u bubrezima.

– Palpitacije: Ako je oštećenje bubrega dovelo do prevelike koncentracije kalijuma, moguće je da primetite da vam je ritam rada srca nepravilan.

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia