fbpx
Beograd News Srbija

Vremenska prognoza za 6. januar

Sibir: Pobegle iz vrtića na -45C da iznenade roditelje

Vremenska prognoza za 6. januar: Jutarnja temperatura ponegde -7, najviša dnevna od -2 do 1 stepen.


retežno oblačno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Više snega očekuje se u centralnim , zapadnim i jugozapadnim krajevima, dok će na istoku biti uglavnom suvo.

Duvaće umeren i jak, a u planinskim predelima olujni, što će stvarati uslove za vejavicu i lokalnu pojavu snežnih nanosa, severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od -7 do -1, a najviša od -2 do 1 stepen, u Negotinskoj Krajini oko 4 stepeni.

Upozorenje, opasna pojava, formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12h, verovatnoća 90%, Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

U Negotinskoj krajini će se zadržati uglavnom suvo vreme, dok su u Timočkoj krajini moguće slabe snežne padavine.

Očekuje se formiranje i porast snežnog pokrivača u većini mesta, naročito u planinskim predelima.

Uveče se očekuje skretanje pravca vetra sa zapadnog na severozapadni smer, najpre nad severnim predelima, uz jačanje inzenziteta, a potom u toku noći i jutra pojačan severozapadni vetar će nastaviti da “probija” ka preostalim predelima naše zemlje. U planinskim predelima kombinacija snežnih padavina i jakog vetra može dovesti do pojave vejacive i stvaranja snežnih nanosa.

* Nedelja *

U nedelju tokom dana, snežne padavine se i dalje očekuju u zapadnim i centralnim predelima naše zemlje, uz dalji porast visine snežnog pokrivača, dok se u severnim i južnim predelima sneg očekuje mestimično – povremeno. Usled mogućnosti za sunčane intervale, postojala bi izražena promena (gradijent) temperature sa visinom, pa bi lokalno padavine mogle biti pljuskovitog karaktera. Nad istokom zemlje će se zadržati uglavnom suvo vreme.

Duvaće slab do umeren, lokalno i jak vetar severnih smerova, koji će pojačavati osećaj hladnoće, pa će delovati da je temperature niža od izmerene. Jak vetar u kombinaciji sa snežnim padavinama može dovesti do pojave vejavice i stvaranja snežnih nanosa u planinskim predelima.

Maksimalna dnevna temperatura će se kretati u rasponu od -1 do 2°C u nižim predelima. Sa zalaskom Sunca, temperatura će u svim predelima skliznuti u minus.

* Ponedeljak *

U toku noći ka ponedeljku i u ponedeljak ujutru, snežnih padavina će biti još nad zapadnim, centralnim i južnim predelima naše zemlje, ali uz postepeno slabljenje i prestanak padavina.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/SerbianMeteo

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA