Početna » News » Vremenska prognoza od 13. do 17. decembra 2017.
Beograd News Srbija

Vremenska prognoza od 13. do 17. decembra 2017.

U sredu prolazna promena vremena. Naoblačenje sa padavinama uz pad temperature će najpre u ranim jutarnjim satima zahvatiti sever i severozapad Srbije, a do kraja dana će se proširiti do juga i jugoistoka zemlje. U nižim predelima će uglavnom padati kiša ili nakratko susnežica, a u višim najpre kiša koja će preći u susnežicu i sneg u večernjim satima. Vetar u skretanju na severozapadne pravce. Maksimalne dnevne temperature u širokom rasponu od 5°C na krajnjem severu do 15°C na krajnjem jugu, u većini predela oko 10°C.

Zahlađenje će biti kratkog daha, jer se već u četvrtak i petak očekuje značajan porast temperature uz pojačan južni vetar. Pored dužih sunčanih intervala, postojaće će i uslovi za povremenu kišu, uglavnom u Vojvodini. Maksimalne dnevne temperature u četvrtak između 10°C i 14°C u nižim predelima, a u petak između 13°C i 17°C.

Nova promena vremena nam stiže za vikend. U subotu oblačno i kišovito uz pad temperature, pogotovo na severu zemlje. U večernjim satima će kiša postepeno prelaziti u susnežicu i sneg, ali se ne očekuje formiranje značajnijeg snežnog pokrivača. U nedelju se zadržava svežije vreme, na severu uglavnom suvo, na jugu u jutarnjim satima uz susnežicu i sneg. Maksimalne dnevne temperature za dane vikenda oko 5°C.

Početkom naredne sedmice još hladnije, ali uglavnom suvo.

 

Izvor: Serbian meteo

PRess Serbia