Booking.com
Početna » Event » Festival » Rusija odbila da učestvuje na Evrosongu preko satelita
Event Festival News Showtime Svet VIP

Rusija odbila da učestvuje na Evrosongu preko satelita

Ruski Kanal 1 odbio je danas ponudu Evrosonga da ruska pevačica Julija Samojlova učestvuje na tom takmičenju “na daljinu”, odnosno putem satelita, nakon što je Ukrajina zabranila ruskoj predstavnici da uđe u tu zemlju

“Ponudu o daljinskom učesću smatramo čudnom i odbacujemo je, jer se apsolutno kosi sa samom suštinom tog događaja”, saopštila je ruska državna televizija, prenosi AFP.

Evropska unija javnih emitera (EBU) ponudila je ranije danas ruskoj umetnici Juliji Samojlovoj mogućnost da učestvuje na Evrosongu, koji se u maju održava u Kijevu, uključenjem putem satelita.

“EBU je uložila napore da pronađe rešenje za nastalu situaciju i donela je odluku da ponudi Prvom kanalu Rusije za Juliju da učestvuje u ovogodišnjem Evrosongu putem direktnog uključenja u druom polufinalu preko satelita”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko bi se kvalifikovala za veliko finale, dodaje EBU, isto rešenje bilo bi primenjeno i za taj deo takmičenja.

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia