Booking.com
Početna » Travel » Nekoliko lokacija u regionu koje su najposećenije tokom letnjih dana
Entertainment Region Slobodno vreme Travel

Nekoliko lokacija u regionu koje su najposećenije tokom letnjih dana

Nekoliko lokacija u regionu koje su najposećenije tokom letnjih dana

Već sa prvim lepim danima početkom proleća započinje se sa planiranjem letovanja i posete nekom od najboljih letovališta u regionu.


Najbolje je na vreme rezervisati smeštaj, te postepeno započeti sa pripremama za putovanje i boravak na moru. Pakovanje za more ne bi trebalo da bude preterano komplikovano, ali i to zavisi od destinacije i aktivnosti koje planirate.

Nekoliko lokacija u regionu koje su najposećenije tokom letnjih danaDefinitivno će vam biti potrebno više odevnih kombinacija za izlaske, večere i turističke obilaske.

Kupaći kostimi za bazen ili more su komadi garderobe koji se uvek prvo pakuju za letovanje. Obratite pažnju na kvalitet, dizajn i veličinu, te odaberite nekoliko modela koji će vam savršeno pristajati.

Ukoliko se još uvek niste odlučili za destinaciju letovanja, nastavite sa čitanjem teksta i pogledajte za šta se turisti najčešće odlučuju i zbog čega.

Budva – omiljeno mesto za odličan letnji provod

Razlog putovanja velikog broja turista iz regiona na letovanje u Budvu je odličan provod po kome je ovaj primorski grad na Jadranu poznat širom Evrope.

Ovde provod počinje već u popodnevnim časovima u barovima na plaži i traje do ranih jutarnjih časova. Pokriveni su svi muzički žanrovi, tako da svako može pronaći odlično mesto za sebe.

Najpopularniji klubovi su Top Hill i Trocadero gde dolaze najpoznatiji muzički izvođači iz regiona, ali ćete se zagarantovano provesti i na drugim mestima.

Stari grad u Budvi je jedan od najlepših na crnogorskom primorju i idealan je za šetnje tokom prijatnih letnjih večeri. Veliki je broj restorana, kafića i koktel barova, gde možete započeti izlazak ili uživati u gastronomskim specijalitetima.

Pored dobrog provoda, Budva može da ponudi veliki broj gradskih i privatnih plaža, pa tako sami možete odabrati gde ćete se preko dana brčkati u lepom tirkiznom moru.

Rovinj je kulturno-istorijski biser na Jadranu

Rovinj je prvi na listi gradova koje posećuju turisti iz Srbije, ali ne zaostaju ni drugi komšije iz regiona i to sa razlogom. Kroz istoriju je veliki broj naroda bio na vlasti u ovom gradu, tako da je on menjao ime, arhitekturu i kulturu.

Danas se ovde može pronaći sudar različitih stilova i perioda istorije koji čine Rovinj jedinstvenim. Obilazak starog grada je nešto što ne smete propustiti, a čine ga male isprepletane uličice sa velikim brojem malih trgova i crkava.

Dokaz o mešavini narodnosti i kultura ogleda se kroz to da se ovde priča hrvatskim, italijanskim i po malo nemačkim jezikom.

Rovinj je domaćin mnogih festivala i zaista pruža pravi užitak turistima tokom čitave godine. Leti je razlog posete naravno i odlazak na očuvane gradske plaže i kupanje u prelepom moru, dok se i tokom zime veliki broj turista odlučuje za posetu zbog bogatog kulturnog sadržaja.   

Grčka ostrva i plaže koje ostavljaju bez daha

Ukoliko istražujete omiljene letnje destinacije u regionu, lista nikako ne bi mogla da ostane bez grčkih ostrva. Iako je veoma teško napraviti izbor koja su najbolja, turisti sa naših prostora se najradije odlučuju za Lefkadu, Krf i Zakintos.

Pročitajte malo više o njima i prirodnim lepotama koje kriju.

#1 Lefkada – najpoznatija po fenomenalnim plažama

Lefkada je od Beograda udaljena 1.000 km, za šta će vam okvirno trebati oko 12 sati vožnje ukoliko idete kolima. Preporučuje se vožnja u sopstvenoj režiji zbog velikog broja plaža razbacanih po čitavom ostrvu, koje ćete moći jednostavno da obilazite svojim vozilom.

Ukoliko idete na Lefkadu, ne smete propustiti obilazak plaža:

 • Porto Katsiki;
 • Agiofili;
 • Egremni;
 • Katisma.

#2 Krf – idealna lokacija za sve generacije

Krf je ostrvo u Grčkoj koje je na veoma upečatljiv način obeležilo jedan bitan deo srpske istorije. Kulturno-istorijski spomenici, impozantan glavni grad i veliki broj kako skrivenih tako i prostranih plaža su razlog da se mnogi turisti iz regiona odluče baš za posetu ovom ostrvu.

Najlepše plaže koje krase Krf jesu:

 • Glyfada;
 • Marathias;
 • Agios Gordos;
 • Paleokastrica.

#3 Zakintos – spoj dobrog provoda i prirodnih lepota

Zakintos je ostrvo koje već godinama unazad predstavlja prvi izbor mladih turista za letovanje zbog odličnog provoda koji pruža. Pored toga, ovde se krije i veliki broj prirodnih lepota idealnih za turiste koji žele da odmore.

Obavezno posetite plažu Navajo sa napuštenim brodom i ne propustite plivanje sa Caretta Caretta kornjačama. 

Ohrid – idealna zamena za odlazak na more

Ohrid je jedna od najpopularnijih letnjih destinacija u region,u iako je jezero za razliku od dosadašnjih letovališta koje su na moru. Veoma je pristupačan i može biti idealna zamena ukoliko se niste na vreme organizovali za letovanje.

Veoma je sadržajno po pitanju raznih aktivnosti, tako se preko dana možete kupati i sunčati. Veče je rezervisano za provod i uživanje u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Dane koji nisu za kupanje provedite u obilasku kulturno-istorijskih spomenika, kojih takođe ovde ne manjka.

Obavezno obiđite sledeće lokalitete:

 • Samuilova tvrđava;
 • Antički teatar;
 • Crka svetog Jovana Bogoslova;
 • Manastir Svetog Pantelejmona;
 • Manastir Sveti Naum;
 • Muzej na vodi.

Region Balkanskog poluostrva poseduje veliki broj turističkih destinacija koje bi svako od nas makar jednom trebao da obiđe. Mi smo odvojili nekoliko omiljenih i nadamo se da vam se dopao naš izbor. Zašto ne biste odmah krenuli sa planiranjem letovanja?

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia