Pevačicu Katarinu Živković noćni provod koštao je pre dva dana baš skupo je je završila na trežnjenu u policijskoj stanici.

Ona je u noći između ponedeljka i utorka zaustavljena u Novom Beogradu navodno zbog vožnje u pijanom stanju, a prilikom kontrole utvrđeno je da je u krvi imala 2,2 promila alkohola. Policajci su je bez pogovora priveli u stanicu na trežnjenje, gde je provela narednih osam sati, piše Kurir.

U utorak ujutro izašla je iz policijske stanice, gde je u prepodnevnim časovima po nju došao nepoznat muškarac i pobegla je od fotoreportera.

“Ne želim da pričam o tome. Bila sam u policiji s drugom koji je kod mene došao iz inostranstva kako bismo ga prijavili. Tek kada budete pokazali dokaze da sam zaista bila na trežnjenju, možemo da razgovaramo. Nisam bila u izdanju za slikanje zbog toga sam pobegla, ne razumem šta vam nije jasno”, rekla je Kaća novinarima.

Kako stoji u zakonu Srbije, vožnja s više od dva promila kategorizuje se kao sanje teške alkoholisanosti, čime se, u zavisnosti od prekršajnog sudije na licu mesta, odnosno nakon trežnjenja, propisuje novčana kazna od 100.000 do 120.000 ili pritvor od 15 dana. S tim ide i 14 kaznenih poena, odnosno zabrana upravljanja vozilom najmanje osam meseci.