Booking.com
News Društvo

Boban Đurović otvorio izložbu “Bata u 90 slika”: Obeležno 90 godina od rođenja velikog srpskog glumca

bata 1

Na Promenadi u Vrnjačkoj Banji svečano otvorena izložba fotografija “Bata u 90 slika,” posvećena životu i bogatoj karijeri našeg slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića. Ova izložba, koja simbolično prikazuje 90 fotografija iz glumčevog života, obeležava 90 godina od njegovog rođenja.


 

Fotografije su pažljivo odabrane iz bogate arhive lista “Borba” u saradnji sa članovima porodice Živojinović, kako bi se na najbolji način predstavio život i karijera ovog velikana srpskog glumišta. Svaka od 90 slika priča priču o Batinom profesionalnom i privatnom životu, njegovim ulogama, prijateljstvima i značajnim trenucima koji su oblikovali njegovu bogatu karijeru.

Izložbu je svečano otvorio predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, u prisustvu istaknutih gostiju među kojima su bili Andrija Jorgić, direktor lista “Borba,” Miljko Živojinović, sin pokojnog glumca, i Saša Milenković, direktor Kulturnog centra Vrnjačka Banja.

Izložba na Promenadi privukla je veliki broj posetilaca, ljubitelja filma i poštovalaca lika i dela Bate Živojinovića. Prisutni su imali priliku da se prisete mnogih značajnih trenutaka iz glumčeve karijere i da saznaju više o njegovom životu kroz retke i vredne fotografije.

Otvarajući izložbu, predsednik opštine Boban Đurović istakao je važnost čuvanja sećanja na velikane srpske kulture i zahvalio se porodici Živojinović i listu “Borba” na saradnji i pomoći u realizaciji ovog značajnog kulturnog događaja. Izložba “Bata u 90 slika” je ne samo omaž velikom glumcu, već i prilika za mlađe generacije da se upoznaju sa njegovim radom i doprinosom srpskoj kinematografiji.

Direktor lista “Borba,” Andrija Jorgić, izrazio je zadovoljstvo što su mogli da doprinesu ovom projektu i da zajedno sa porodicom Živojinović predstave bogatstvo arhivskih materijala koji svedoče o životu i radu Bate Živojinovića. Sin glumca, Miljko Živojinović, zahvalio se prisutnima na podršci i interesovanju, ističući koliko je značajno da se sećanje na njegovog oca očuva kroz ovakve manifestacije.

Izložba “Bata u 90 slika” biće otvorena za posetioce narednih nekoliko nedelja, pružajući svima priliku da prošetaju kroz život i karijeru jednog od najvećih srpskih glumaca svih vremena.

bata 4

bata 2 bata 3

(pressserbia/ foto: instagram)

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia