Booking.com
Travel

Turci predviđaju – evo kada ćete moći na odmor u Bodrum, Marmaris i Antaliju!

Da li otkazati letovanje u Turskoj?

Kada ćemo na more? Turci izgledaju imaju odgovor, bar kada je u pitanju njihova obala. Evo kada ćete moći na odmor u Bodrum, Marmaris i Antaliju


 

Iako je vrlo nezahvalno pričati o odmoru, kada su granice i dalje zatvorene, a širom sveta broj zaraženih još uvek vrlo visok, Turci su vrlo optimistični i veruju da će turiste dočekati već u junu!

Turci vrlo optimistični – prvi turisti u junu!

Turska trenutno ima preko 78.000 potvrđenih slučajeva korona virusa i 1.769 smrtnih ishoda, piše britanski Sun.

Donedavno, zemlja je koristila opušteniji pristup u borbi protiv virusa, u odnosu na susedne zemlje iz Evrope, i sa Bliskog istoka. Međutim, ovog vikenda, država je iznenadila sve odlukom o uvođenju policijskog časa, u trajanju od 48 sati u 31 gradu.

Uprkos tome, njihova vlada je i dalje optimistična. Većina zvaničnika Turske veruje da će zemlja biti otvorena do kraja sledećeg meseca.

„Nadamo se da će se turističke aktivnosti ponovo aktivirati nakon ramazanskih praznika“, izjavio je turski ministar kulture i turizma, Mehmet Nuri Ersoi.

Ramazanski praznik, poznat i kao Eid ul-Fitr, biće proslavljen krajem maja.

Ministar je takođe dodao da očekuje da se avio-saobraćaj vrati u normalu do kraja juna. Navodno bi letovi  prvo bili uspostavljeni sa Azijom, potom sa Rusijom i Balkanom, a zatim i sa Evropom.

Profesor Ilhami Celik iz Odbora za nauku o korona virusu pri Ministarstva zdravlja, slaže se sa ministrom oko toga da bi život građana već u junu mogao da se vrati u normalu.

(travelmagazine/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia