fbpx
Auto Beograd Društvo Lifestyle News Sport Srbija

Za vikend spektakl na Ušću “Nagrada Beograda 2016”

Za vikend spektakl na Ušću “Nagrada Beograda 2016”

Za vikend spektakl na Ušću – III kružna auto trka letnje lige “Nagrada Beograda 2016”


U subotu i nedelju, 27. i 28. avgusta 2016. godine, na čuvenoj stazi Ušće, održaće se III kružna auto trka letnje lige “Nagrada Beograda 2016”, koju organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta. Tim povodom je danas u Auto moto savezu Srbije održana i konferencija za medije.
Na stazi dugačkoj 2.230 metara na ušću Save i Dunava, nastupiće stotinu vozača koji će u subotu u 11 časova nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji. U nedelju, u 12 časova i svečano se otvara kružna trka, koja će se bodovati za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ove godine po drugi put u Srbiji biće organizovana i “drag” disciplina, trka ubrzanja na 402 m, koja će sigurno privući publiku i dodati kvalitet ovoj manifestaciji -saopštio je Dejan Stojić, zamenik generalnog sekretara Auto -moto saveza Srbije.
Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u prilici da organizujemo još jednu trku na Ušću, koja je od izuzetne važnosti za grad Beograd i Srbiju, rekao je Vladimir Pajić, pomoćnik gradskog sekretara za omladinu i sport, izrazivši pri tom zahvalnost za dosadašnju odličnu saradnju koju Grad Beograd ima sa Auto-moto savezom Srbije.
Ovakvi događaji predstavljaju čist dobitak za auto sport, ali značajno utiču i na Grad, razvoj turizma i ugled Beograda -rekao je na današnjoj konferenciji Darko Glavaš iz Beokom servisa.
Ovo je popularna manifestacija koja ima domaći i regionalni značaj. Ulaz na trku će biti slobodan, a AMSS i gradske komunalne službe svim ljubiteljima brze vožnje omogućile su da mogu bezbedno da uživaju u dvodnevnom spektaklu na Ušću. Nadamo se da će takmičari ostati dosledni i sutra i prekosutra ponovo pružiti maksimum, i još bolje sportske rezultate.
Dejan Čolović, predsednik SAKSS poželeo je vozačima puno sreće i što bolje rezultate na predstojećem takmičenju.
Auto-moto savez Srbije apeluje na publiku, skreće pažnju i putem medija, da je potrebno da se disciplinovano slede uputstva redara i poštuje propisani red, kako bi trka prošla bez incidenata. Jedino bezbedna trka može biti i dobra trka, naglasio je na kraju konferencije Branislav Pijević, Menadžer za sport AMSS-a.
Pozivamo sve zaljubljenike u automobilizam da predstojeći vikend provedu na Ušću i prisustvuju manifestaciji “Nagrada Beograda 2016”, gde će biti u prilici da uživaju, podrže takmičare i atraktivni auto sport.

Izmene režima javnog prevoza tokom „Nagrade Beograda – Ušće 2016” i rekonstrukcije železničkih nadvožnjaka

Tokom održavanja manifestacije „Nagrada Beograda – Ušće 2016” na prostoru kod „Ušća”, od 27. avgusta u 6 časova do 28. avgusta u 00 časova, saobraćaj će biti posebno organizovan i izmeštene trase linija javnog prevoza 15, 60, 84, 704, 706 i 707.
Vozila JGP-a će se za vreme održavanje manifestacije kretati izmenjenom trasom i to: linije 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.
Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana” – Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.
Akcionarsko društvo za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom, „Infrastruktura železnice Srbije” radiće na rekonstrukciji železničkih nadvožnjaka na deonici pruge Pančevački most – Pančevo. Radovi će se izvoditi na rampi petlje iz smera od Pančeva (ka Beogradu i Zrenjaninu) 26. avgusta do 10. novembra.
Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način: vozila sa linije broj 108 će, u smeru ka Beogradu, na delu od raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente do Pančevačkog mosta ići saobraćajnicama Pančevački put, Severna tangenta, Put za Ovču, Zrenjaninski put, Pančevački most i dalje redovnom trasom; u suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.
Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a će koristiti stajališta: Borča raskršće i Blok Branka Momirova na Zrenjaninskom putu i privremeno izmešteno stajalište Politika na Severnoj tangenti, neposredno po prelasku raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente.

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close