fbpx
Lifestyle Pop Kultura TV Zanimljivosti

Ona je proglašena najelegantnijom humanitarkom Vojvodine!

Ona je proglašena najelegantnijom humanitarkom Vojvodine!

Kuma Suzane Mančić nagrađena za doprinos i stvaralaštvo u domenu humanitarnog rada!


Ona je proglašena najelegantnijom humanitarkom Vojvodine!
Dugogodišnja novinarka i autorka emisije ,, Kuvati srcem” (Vojvodina) Ankica Utornik Orčić odlukom žirija predstavnika medija sinoć je u krcatoj sali jednog hotela u Kraljevu  nagrađena prestižnim i pre svega interesantnim priznanjem ,, Najelegantnija humanitarka iz Vojvodine’‘ za doprinos i stvaralaštvo u domenu humanitarnog rada, promocije mode i prezentovanja stila u severnoj pokrajini.Ona je proglašena najelegantnijom humanitarkom Vojvodine!
Ankica Utornik Orčić, žena o kojoj se mnogo zna u severnoj pokrajini dugi niz godina pomaže kulturnim institucijama, lokalnim i gradskim udruženjima za nezbrinutu decu, stare ljude, porodice bez redovnih primanja a pored svega toga, bavi se i Udruženjem žena koje je osnovala kao i kulturno umetničkim društvom ,, Tiski cvet” koje nastoji da otrgne kulturno nasleđe Vojvodine od zaborava.
,, Moje srce je puno! Kada je u pitanju stil,uvek sam ga posedovala. Valjda se to nosi iz kuće, s tim što sve vreme nadograđujemo sebe i svoju ličnost afirmisanjem, informisanjem i stvaranjem. Nisam se nadala ovom priznanju koje za mene predstavlja ozbiljnu potvrdu mom dosadašnjem humanitarno – profesionalnom radu. Uvek sam želela da građanima Vojvodine predstavim sve što je novo, aktuelno i savremeno. U životu sam često putovala, istraživala, radila sa velikim brojem ljudi želeći da učinim dobro sebi i svom okruženju. Dobiti ovo prestižno priznanje na koje sam veoma ponosna, za mene predstavlja čast, naročito jer sam nagrađena u društvu sestara Gobović, Ivana Nikčevića, Boška Jakovljevića, Staše Brajovića, Slavice Marić i drugih. Srećna sam!” izjavila je g-đa Utornik Orčić, inače počasna dobitnica titule Dama godine za 2018. godinu.
Bavila se edukacijom žena, borbom za ravnopravnost i prava zaposlenja. Stvaranjem kulturnih programa za građane Subotice i okolnih sela, dala je veliki doprinos u očuvanju folklora, mentaliteta, tradicionalnih recepata i svega onoga što oslikava ovo podneblje. Njena misija predstavlja idealan spoj ljubavi prema narodu Srbije.
Foto:promo
PRessSerbia
Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close