Booking.com
Lifestyle Fitness

Ojačajte ruke za 15 minuta!

Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?

Većina žena višak kilograma nosi u donjem delu tela, a da bi taj deo „stesale“ trebaju nam jake i čvrste ruke. Ojačajte ruke pomoću vežbi koje vam danas donosimo.


 

Ojačajte ruke uz 15 minuta vežbe

Započnite sa 4 minuta modifikovanih sklekova. Lezite potrbuške na pod oslonite se na kolena i nožne prste, ruke su raširene u širini ramena, prsti takođe rašireni. Polako se spuštajte u sklek. Kad se spuštate pazite da vam je brada ispred prstiju, to je znak da vežbu radite ispravno.

Nakon sklekova, ojačajte ruke dvominutnim dizanjem tegova. Stanite ravno, noge su raširene, a u svakoj ruci držite teg od 2 kilograma, šake su okrenute prem napred. Udahnite i oba tega odjednom podižite prema grudnom košu, ruke savijate samo u laktovima.

Posle toga još nastavljamo vežbe sa tegovima, samo ovoga puta utege držimo sa strane, a ruke podižemo u širinu, u visini ramena, ruke su ravne.

4 minuta neka vam traje treća vrsta vežbi sa tegovima. Lezite na leđa, i ruke ispružite ispred sebe u vis, a zatim savijajte ruke u laktu tako da vam svaki teg dođe otprilike kod uha.

Poslednja vežba iz ove serije je „plank“ ili štap, nju ponavljate tri minuta. Lezite na stomak, noge su ravne, ispružene, a trup podignut, oslanjate se na podlaktice i dlanove, zatim podižete telo od poda na prstima nogu, pazite, podlaktice i dlanovi su stalno na podlozi.

Ponavljajte ove vežbe nekoliko puta sedmično i ojačajte ruke bez po’ muke, a kasnije se posvetite ostalim delovima tela.

(lifepressmagazine/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia