Booking.com
News

Odmah uzimate telefon u ruke – Zbog ovih grešaka se ujutru budimo mrzovoljni

jutro

Da li vam se dešava da ste ujutru, bez obzira na to što ste se naspavali, i dalje mrzovoljni?


 

Ovo stanje uvek ima uzrok. Uglavnom su u pitanju greške koje pravimo, a da ih nismo ni svesni.

Zato bi trebalo da znate koje su najčešće, kako biste na vreme mogli da obratite pažnju na njih;

Istegnite mišiće

Naglo buđenje i odlazak u teretanu – Jutro je vreme kada ste usporeni. Dajte svom telu vremena da se polako razbudi i polako pomerajte mišiće. Ono što radite nakon buđenja odrediće vaše raspoloženje za ostatak dana.

Ne rastežete se – Ukoliko se ujutru ne rastegnete, ceo dan se osećate kruto, što smanjuje vašu produktivnost. Protegnite se, istegnite mišiće na nogama i duboko udahnite nekoliko puta.

Ako i pored toga osećate simptome kao što su bolovi i krckanje u vratu prilikom rotacije glave, vrtoglavica, glavobolja, otežano disanje i migrena, onda je moguće da vam je poremećen atlas, prvi vratni pršljen. U tom slučaju obratite se lekaru.

Početak dana uz šolju čaja – Tajna dobrog metabolizma je da ne započnete dan sa šoljom čaja, već sa nečim alkalnim. Najbolje je popiti vodu i sok od limuna. Nakon toga možete da popijete dobar zeleni čaj.

Pametni telefoni

Odmah uzimate telefon – Od kada su se pametni telefoni pojavili, prva stvar koju većina vas ujutru uradi jeste da uzme telefon i proveri e-poštu i poruke. Psiholozi tvrde da vas ovo ponašanje čini manje srećnim i manje produktivnim, a može da prouzrokuje loše raspoloženje tokom celog dana.

Kažete ne doručku

Više skorijih naučnih studija je povezalo preskakanje doručka sa slabim imunitetom, dijabetesom i gojaznošću, a dokazano je i da dodatno opterećuje telo. Ne morate obilno da doručkujete, ali nešto morate da pojedete.

Ujutru je nivo šećera u krvi nizak. Ukoliko ne pojedete nešto u roku od pola sata nakon buđenja, nivo šećera će još više opasti i postaćete letargični. Još jedna greška je početi dan nečim slatkim. Bolji izbor je početi sa voćem ili hlebom od celih žitarica.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia