Booking.com
Početna » Entertainment » Bioskop » NOVI FILM SPAJKA LIJA “BLACKKKLANSMAN” U BIOSKOPIMA OD 27. SEPTEMBRA!
Bioskop Entertainment

NOVI FILM SPAJKA LIJA “BLACKKKLANSMAN” U BIOSKOPIMA OD 27. SEPTEMBRA!

NOVI FILM SPAJKA LIJA "BLACKKKLANSMAN" U BIOSKOPIMA OD 27. SEPTEMBRA!

Fantastični vizionar, Spajk Li, predstavlja nam neverovatnu priču o jednom američkom heroju.


NOVI FILM SPAJKA LIJA "BLACKKKLANSMAN" U BIOSKOPIMA OD 27. SEPTEMBRA!

FILTRIRAJ MRŽNJU, RECI NE RASIZMU! DOBITNIK NAGRADE GRAND PRIX NA KANSKOM FESTIVALU, FILM “BLACKKKLANSMAN”, KOJI SE BAVI BORBOM ZA GRAĐANSKA PRAVA I JEDNAKOST, OVOG ČETVRTKA STIŽE U DOMAĆE BIOSKOPE. OVA INTERESANTNA FILMSKA PRIČA, ZASNOVANA NA ISTINITIM  DOGAĐAJIMA, OSVOJILA JE GRAND PRIX NA FESTIVALU U KANU.

Početak sedamdesetih godina prošlog veka bio je period velikih društvenih previranja i borbe za građanska prava i jednakosti. Ron Stelvort postao je prvi afro-američki detektiv u policiji Kolorado Springsa, ali njegov dolazak dočekan je sa skepsom i otvorenom netrpeljivošću prema njemu. Bez obzira na sve, on je rešen da uspe u poslu i učini da se za njegovo ime sazna i tako pomogne svojoj zajednici. Veoma hrabro ulazi u rizičnu misiju, da se infiltrira među članove Kju Kluks Klana.

NOVI FILM SPAJKA LIJA "BLACKKKLANSMAN" U BIOSKOPIMA OD 27. SEPTEMBRA!

Predstavljajući se kao rasistički ekstremista, Ron kontaktira članove grupe i vrlo brzo postaje član samog jezgra, čak postaje i prisan u odnosu sa Dejvidom Djukom, Velikim Čarobnjakom Klana, koji ga čak i pohvaljuje za posvećenost napretku Bele Amerike. Kako tajna akcija postaje sve komplikovanija, Ronov kolega, Filip Zimerman, ulazi u misiju tako što odlazi na sastanke Klana i predstavlja se kao Ron, onda kada je nemoguće izbeći uživo susretanje. Tako su dva detektiva uspela da uruše jednu od najozloglašenijih organizacija na svetu.

 

Reditelj Spajk Li je povodom svog novog ostvarenja izjavio: “Ovaj film je analiza sveta u kom živimo. Ovaj film je analiza kulturološke borbe ljubavi i mržnje. Nadamo se i molimo se da će se svi ljudi širom sveta povezati sa ovom temom.

Pogledajte trejler fima:

Foto:promo

PRessSerbia

Sinisa Kraljevic

Diplomirani inženjer menadžmenta ,novinar i osnivač sa dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia