Booking.com
Početna » News » Intervju » Kusturica: Da je izabrana Hilari desio bi se VELIKI RAT
Intervju Kultura News Pop Kultura Showtime Srbija Svet VIP

Kusturica: Da je izabrana Hilari desio bi se VELIKI RAT

Emir Kusturica smatra da je izbor Donalda Trampa sačuvao ravnotežu u svetu


Proslavljeni srpski režiser i dvostruki dobitnik “Zlatne palme” Kanskog festivala Emir Kusturica smatra da će izbor Donalda Trampa za američkog predsjednika omogućiti da se sačuva ravnoteža u svetu.
Da je izabrana Hilari Klinton, mislim da bi se desio veliki rat, a sada sa Trampom mislim da toga neće biti – rekao je Kusturica medijima u Moskvi.
Većinu filmova snimio o ljubavi, kaže da je i ovaj film tome posvećen, i da se odvija na ratnom frontu, prenosi ruska agencija TAŠ.

– Rat nas nikada neće ostaviti, uvek će u svetu biti rata, to je normalno stanje čoveka. Taj rat je kod nas bio kao rat u Ukrajini za vas. To nije bio naš rat, on nam je bio nametnut i mislim da naš film o tome govori – dodao je Kusturica. 

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je posle pobede Donalda Trampa u Americi, nastala panika u Evropi koja se projektuje na više načina.

Komentarišući rezoluciju Evropskog parlamenta usmerenu protiv ruskih medija, Kusturica je ocenio da je ideja da se optuže “Sputnjik” i “Raša tudej” za propagandu isto kao kada bi Pinokio optužio svog stvaraoca da je on taj koji laže.

– To kažem jer ideji da se izjednačavaju dva mlada i dobra medija sa ISIS-om manjka deo o tome ko je zapravo formirao Islamsku državu, zapad, istok ili je to samodovoljna organizacija? Stavljati u isti red ISIS, “Raša tudej” i “Sputnjik”? Da nije panike koja nastaje nakon promene gazde, posle predsedničkih izbora u SAD, a koji će se očigledno drugačije ponašati, onda bih možda i mogao da prihvatim njihovu ideju da su autentično protiv nekoga ko govori istinu i ko se, po njihovoj logici, pretvara u nekog ko je propagandni centar – ističe Kusturica za “Sputnjik”.

On napominje da istina nikada nije bila propaganda ili u vrlo retkim slučajevima.

– Istina je propaganda onda kada se neko u ratu za istinu bori, ali se zbog geostrateških razloga na nju ne pristaje. Ovog puta je to potpuno besmisleno. Dakle, nastala je panika jer nisu usklađena dva establišmenta – novi američki koji se uspostavlja i onaj kojim su upravljali Klinton i Soroš. Mislim da će to u budućnosti morati da se koriguje jer istina je retko kad bila propaganda – zaključuje Kusturica.

Evropski parlament usvojio je juče rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni “Sputnjik” i televizija “Raša tudej”.

M M

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia