Booking.com
Društvo

Grad Čačak će svakog 15. u mesecu isplaćivati novčane pomoći nezaposlenim porodiljama

milun todorovic

Od januara 2023. godine, Grad Čačak je preuzeo odgovornost za isplatu novčane pomoći nezaposlenim porodiljama, koju je prethodno, u periodu od 2013. do 2023. godine, vršio Centar za socijalni rad. Za te namene, iz budžeta Grada je ove godine izdvojeno 46 miliona dinara. Trenutno, ova pomoć se dodeljuje za 208 nezaposlenih majki, ali taj broj varira.


 

Uplate se obavljaju putem banke Poštanska štedionica i dosad su bile uredne. Ipak, tačan datum isplate nije preciziran u pravilniku i rešenju, što je izazvalo zabrinutost među korisnicama. Tri majke, koje su danas razgovarale sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem u njegovom kabinetu, zatražile su da se odredi fiksni datum isplate. Razumevajući važnost ovog zahteva, gradonačelnik je obećao da će se novčana pomoć ubuduće isplaćivati svakog 15. u mesecu.

Ova izdvajanja nisu zakonska obaveza, već inicijativa Grada Čačka, koja ima za cilj da pruži dodatnu podršku i osnaži mlade majke, pored drugih mera koje se sprovode. Majke i njihova deca predstavljaju prioritet za našu zajednicu, istaknuto je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik je naglasio da ovakvim pitanjima nema mesta politizaciji. „Nejasno je zašto su neki politički subjekti ovu temu iskoristili za političke ciljeve“, rekao je. On je istakao da je Grad otvoren za razgovore sa svim sugrađanima, sa zajedničkim ciljem stvaranja boljeg i razvijenijeg Čačka.

(pressserbia/ foto: instagram)

PRess Serbia