Booking.com
Sport News Srbija

Zvezda želi sve pobede do kraja, prva prepreka u Ivanjici

VRATIO SE U ITALIJU: Dejan Stanković ima novi posao!
Foto: ATA Images

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, zadao novi cilj svom timu.


Posle najslađeg mogućeg trijumfa u šampionatu, ostvarenog u sredu u 164. večitom derbiju (1:0), Crvenoj zvezdi je preostalo da danas pobedom u Ivanjici nad Javorom, očita lekciju svim rivalima iz Super lige. Crveno-beli je jesenas na stadionu ,,Rajko Mitić” imala izrazitu inicijativu, ali je sjajan pred golom Ivanjičana bio golman Đorđe Lazović.

– Nismo uspeli da dobijemo prvu utakmicu sa Javorom, iako je trebalo  da je završimo sa par golova u mreži rivala. Bio je jednostavno takav dan. Rekao sam igračima posle večitog derbija da „brejk” treba da se ,,overi” u Ivanjici. Pobeda nad Partizanom neće imati težinu, ako mi ne dobijemo sledeću utakmicu. Ući ćemo u meč maksimalno koncentrisani. Dobre stvari smo izvukli iz derbija. Naš cilj je nepromenjen, idemo da odigramo jaku utakmicu, iako je teren nezgodan, manjih dimenzija. Ivanjičani su uvek motivisani protiv nas i nema sumnje da će biti pravi superligaški duel – kaže Dejan Stanković,  šef stručnog štaba šampiona Srbije.

Da li će Dijego Falćineli biti spreman za okršaj u Ivanjici s obzirom na posekotine na nozi?

– Videćemo kako se Dijego oseća. Hrabar je momak i može da stisne zube, ali imamo novu utakmicu u subotu, tako da ne bih reskirao sa njim.

Hoćete li odmarati pojedine igrače?

– Ne. Hvala Bogu svi su na broju i konkurišu za tim.

Moguće da bude još više bonusa u prvom timu?

– U ,,rosteru” već imamo mlade igrače. Naravno, ako bude bilo prostora biće i novih bonusa. Uvek kažem da dres Zvezde treba da se zasluži, nebitno da li si mlad ili star. Kad si mlad treba da znaš da moraš triput više da radiš nego ostali, budeš fokusiran i slušaš da bi napredovao. Zvezda je ove godine podigla nivo kvaliteta igre i svako sledeći ko bude dolazio kao bonus mora da zna da mora mnogo toga da uradi da bi počeo meč.

Matematički titula još nije overena?

– Od početka sezone pričamo da spremamo utakmicu po utakmicu. Ne pravimo kalkulacije. Ima još osam kola do kraja, potrebne su nam četiri pobede da bi titula bila teoretski naša. Voleo bih da dobijemo sve rivale do kraja.

Šta vam je veća želja – da Zvezda postigne 100 i više golova ili da osvojite titulu bez poraza?

– Da osvojim titulu bez poraza.

rsz 164 derbi cz par 07042021 0036
Foto: ATA Images

Emotivno ste proslavili pobedu u večitom derbiju, koliko će vam skidanje tog bremena sa trenerskih leđa biti lakše da pripremu narednog duela sa Partizanom?

– Sigurno da je lepo pobediti u derbiju. Sastali smo se sa timom koji je bio u izvanrednoj formi u poslednja dva meseca, igrao dobar fudbal, davao dosta golova, izgledao mnogo ozbiljno… Kad završite meč bez primljenog gola protiv takve ekipe možete samo da čestitate igračima. Pobeda u derbiju donosi pečat ozbiljnog rada, odno-sa fudbalera prema dresu i utakmicama.  Kao što sam rekao, zaslu-žili su pobedu i tako je ispalo, hvala Bogu dobro za sve nas.

Da li vam je trijumf u večitom derbiju najbitniji u trenerskoj karijeri sa psihološkog aspekta?

– Jedan od najbitnijih. Zato što je derbi derbi, i zato što on predstavlja istorija fudbala. Uradili smo dosta dobar posao i pre meča sa Partizanom. I onda računate da nisam dobio derbi da li bi sav taj posao pao u vodu… Sve što smo uradili u Evropi, prvenstvu sa trijumfom u derbiju donelo je mir i potvrdu izvanrednog rada, napretka i odnosa prema klubu – istakao je Stanković.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/Žurnal

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia