Booking.com
Entertainment TV Zanimljivosti

Džordž Martin IZJAVOM uzbudio fanove IGRE PRESTOLA!

Fanovi "Igre prestola" će biti oduševljeni!

Pisac Pesma leda i vatre uznemirio je duhove!


U tekstu iz Rolling stone magazina, posvećenom ”Igri prestola“, Martin je pričao o tome kako su glavni producenti serije Dejvid Beniof i D. B. Vajs morali samostalno da grade priču nakon što je serija iskoristila sav materijal iz knjiga.

Martin je priznao da sporo piše zadnjih godina ali da će serija pratiti upravo ideje koje je on izneo prethodnih godina:

– Tako sporo pišem ove knjige. Završetak serije će pratiti radnju koju sam im izložio pre pet, šest godina, ali možda će biti i nekih izmena, i mnogo toga će biti dodato.

Martin je sugerisao da će kraj biti sličan onome što je zamislio za finalnu knjigu svoje sage ”San o proleću“, ipak kao što je i do sada bio slučaj biće značajnih razlika. Napomenuo je da je to zato što seriji nedostaju mnogi likovi iz knjiga koji utiču na završetak priče.

Obožavaoci su naravno ljuti što Martinu treba toliko vremena da završi šestu knjigu, ali i on je nezadovoljan što je još nije priveo kraju.  Da bi se fokusirao na pisanje, odbio je da snimi kameo za finalnu sezonu.

Tokom intervjua za „60 minuta“, Martin je izjavio da bi bilo nemoguće da serija prati događaje iz planiranih knjiga, čak i da ih je napisao:

– Da serija doslovce prati radnju iz knjiga trebalo bi nam najmanje još pet sezona ne bi li snimili događaje koji će se desiti u ’Vetrovima zime’ i ’Snu o proleću’.

Zahvaljujući brojnim sastancima u Martinovoj kući u Santa Feu, autori serije su uspeli da sažmu suštinu u osmu sezonu, ali razlika će, kako on kaže, biti:

– Nemoguće je preneti sve detalje iz knjiga na televizijsku seriju.

Pisac se za kraj intervjua našalio da će se na internetu verovatno voditi rasprave o tome koji kraj je bolji.

Izvor: srbijadanas.com

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia