Booking.com
Početna » News » Društvo » Vujović u Čačku: Projekti pošumljavanja izuzetno značajni za unapređenje kvaliteta vazduha
Društvo EKO News

Vujović u Čačku: Projekti pošumljavanja izuzetno značajni za unapređenje kvaliteta vazduha

Vujović u Čačku: Projekti pošumljavanja izuzetno značajni za unapređenje kvaliteta vazduha

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je danas u Čačku da je pošumljavanje izuzetno važna mera za unapređenje kvaliteta vazduha, a ovom gradu su na javnim konkursima ministarstva u prethodnoj i tekućoj godini dodeljena značajna sredstva za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja na više lokacija.


Vujović u Čačku: Projekti pošumljavanja izuzetno značajni za unapređenje kvaliteta vazduhaVujović je, zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, obišla reonski park, gde je iz sredstava ministarstva posađeno više od 200 desetogodišnjih sadnica.

– Hvala gradonačelniku što nas je doveo na fantastičnu lokaciju, gde je ministarstvo, kroz podršku pošumljavanju i ozelenjavanju, doprinelo da park izgleda ovako lepo. Danas su nas u parku dočekali đaci Osnovne škole „Sveti Sava“ koji na ovom mestu imaju aktivnosti u okviru ekološke sekcije. Drago mi je što sam saznala da učenici cene sve što Grad Čačak i ministarstvo rade za zaštitu životne sredine. Mi se trudimo da zajedničkim snagama podižemo svest o značaju zaštite životne sredine, a često kažemo da najmlađi najbolje znaju da prenesu i roditeljima i nama starijima koliko je ova oblast važna. Ministarstvo koje vodim je, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, realizovalo pilot projekat u osnovnim školama u 29 lokalnih samouprava. Trudićemo se da na osnovu tog iskustva napravimo krovni dokument, kako bi se o ovim važnim temama edukovali đaci u svim osnovnim školama u Srbiji – rekla je Vujović.

Vujović u Čačku: Projekti pošumljavanja izuzetno značajni za unapređenje kvaliteta vazduhaMinistarka je navela da su sredstva za ozelenjavanje ovog parka dodeljena na javnom konkursu ministarstva sprovedenom u 2021. godini, dok su sredstva za istu namenu dodeljena i po konkursu iz 2022, a projekti će biti realizovani na jesen.

– Kada govorimo o smanjenju aerozagađenja, moram da napomenem da ministarstvo sufinansira i proširenje kapaciteta kotlarnice u Čačku, koja je do sada grejala dva fakulteta. Kada se proširi kapacitet, kotlarnica će obuhvatiti i lamelu stambene zgrade, studentski dom i studensku menzu i druge. Za nas su projekti koji doprinose smanjenju aerozagađenja od izuzetnog značaja i trudićemo se da ih realizujemo i u narednim godinama – rekla je Vujović.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

децембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia