Booking.com
Estrada VIP

VESNI ZMIJANAC PROPADA RODNA KUĆA “Nije renovirala nekadašnji dom, ovde je BEDA I SIROTINJA”

VESNI ZMIJANAC PROPADA RODNA KUĆA "Nije renovirala nekadašnji dom, ovde je BEDA I SIROTINJA"
Foto: ATA Images

Vesna Zmijanac često obilazi familiju u rodnim Kovačima kod Kraljeva, ali po svemu sudeći nema nameru da renovira rodnu kuću u kojoj je odrasla.


Iz te kuće je otišla još pre 30 godina i nakon toga je postala pustoš. U dvorištu je sagrađena nova kuća u kojoj živi njena familija, a rođak Vesne Zmijanac bio je raspoložen za priču.

– Vesna mi je rod, tetka. Dolazi kod moje mame, ali ona sad ne može da priča jer se sprema da ide u grad – ljubazno je rekao dečak i pokazao oronulu nekretninu.

Komšinica do njene kuće ima samo reči hvale za pevačicu.

– Tu je živela s majkom i bakom. Poznajem je otkad je bila mala, rasla je s mojom decom. Bila je dobro, fino dete. Nije mogla da bude bolja jer je savršena – rekla je prva komšinica.

Dve kuće od Zmijančeve je Zoran Grujičić, koji je odrastao s njom.

– Starija je od mene dve godine, družili smo se maksimalno. Nismo išli zajedno u školu, ali smo slobodno vreme provodili u kraju. Bila je drugar s nama dečacima. Od fudbala preko skakanja s vrba na Ibru, sve smo prošli. Ponašala se kao da smo ortaci. Igrali smo se u ulici. Ona je trenirala karate i demonstrirala nam poteze. Sećam se kada je prvi put otišla da peva, bila je presrećna. Živela je sama s babom i borila se za svoje mesto pod suncem. Prvi značajniji skok je bio festival u Parizu, gde je bio Šaban Šaulić. Tada nam je pokazivala njegovu sliku s posvetom. Bili smo svi iznenađeni – seća se on.

Izvor: PRessSerbia/Kurir

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia