Početna » News » SteelSeries Arctis 7: Ovo su slušalice za najbolje gejmere
Business Company Gadgets and Tech Lifestyle News

SteelSeries Arctis 7: Ovo su slušalice za najbolje gejmere

SteelSeries Arctis 7: Ovo su slušalice za najbolje gejmere

DEFINITIVNO NAJBOLJE GEJMERSKE SLUŠALICE DO SADA – PREDSTAVLJAMO SteelSeries Arctis 7


Trusted Reviews im daje ocenu 10, kao i Digital Trends. IGN je malo precizniji: 9,8. Tom’s Guide im daje „samo“ 9, isto kao i PC Magazine (4,5). Da ne bi ispalo da tako misle samo stručnjaci, isto je i u online prodavnicama gde sami kupci ocenjuju proizvode: tako im je njih 160 na BestBuy-u dalo prosečnu ocenu 4,4. Ok, sada kada smo rešili pitanje ranga SteelSeries Arctis 7 slušalica, pogledajmo zašto su broj 1.

Za početak, zvučnici (da, tako se zovu one malene, nevidljive spravice iz kojih izlazi zvuk u slušalicama): reč je o S1 zvučnicima koje je razvio sam proizvođač – posebno za svoje najskuplje modele (isti se nalaze i u njihovim modelima za ne-gejmere koji koštaju 300$). Opremljene su DTS Headphone:X tehnologijom koju je njen proizvođač DTS (konkurent Dolbyju, među stručnjacima i cenjeniji) razvio i prilagodio specijalno za Arctis. Ta tehnologija omogućava surround 7.1 zvuk (kao da imate sedam zvučnika i subwoofer), tako da uvek možete precizno odrediti gde tačno se krihe  vaš neprijatelj – i pre nego što ga vidite.

I mikrofon sadrži originalnu tehnologiju proizvođača – ClearCast. Ove posebne slušalice imaju  dva mikrofona: jedan je okrenut prema govorniku a drugi nasuprot – kako bi uhvatio okolnu buku koju će onda softver eliminisati, da ne smeta sagovorniku.
Mikrofon se može uvući i sakriti, da ne smeta kada ga ne koristite.

Redizajnirana je i traka koja se naslanja na glavu – kako bi odgovarala svakoj glavi, bez obzira na njenu veličinu i oblik, i rasporedila težinu tako da minimalno opterećuju glavu tokom višesatnih igračkih sesija. Da bi to uspeo, proizvođač je našao inspiraciju u profesionalnim skijaškim kacigama i dizajnirao svoj Ski Goggle Headband (nema veze sa Googleom), traku koju možete velcroom prilagoditi tako da odgovara baš vašoj glavi.
Slično tome, jastučići koje stavljate na uši su takođe posebni. Zovu se AirWeave a proizvođač ih je napravio od materijala koji se inače koriste u odeći atletičara. Materijal je mekan i prozračan – ovo poslednje znači da nema znojenja. Na kraju, ako se pitate zašto na slikama nema kabla, odgovor je: ne mora ga ni biti. Premda su lagane, slušalice su ujedno i bežične; izdržat će 24 sata bez punjenja. Kada ne rade na baterije, možete ga spojiti s priloženim kablom (dužine 1,2 metra) na standardni 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia