Booking.com
Knjige Entertainment Kultura News

Održana spektakularna promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović

Održana spektakularna promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović
Foto: Miloš Banjalić

U Beogradu je, u velelepnom prostoru Belog dvora, održana promocija prve knjige putopisa ‘Kofer misli’ Dragane Martinović.


Kragujevčanka je zadala zadatak mnogima, jer je priredila promociju o kojoj će se dugo govoriti. Spektakularni program promocije ostavio je snažan utisak na sve zvanice. Na ulazu u Beli dvor, zvanice su prošetale crvenim tepihom, a u holu su ih dočekali zvuci harfe i violine, klavir i violina uz tango i gudački trio.

Održana spektakularna promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović
Foto: Miloš Banjalić

U svečanoj sali upriličen je zvanični deo promocije, na kojoj su o knjizi, pored autorke govorili recenzent Nikola Gamilec i književnica Ljubica Žikić.

Povodom izlaska svoje prve knjige Dragana Martinović je rekla da je: „Inspiraciju za knjigu dobila putujući po svetu.” Ova Kragujevčanka posetila je blizu pedeset zemalja i odlučila je da svoje doživljaje prenese na papir. “’Kofer misli’ su putopisi koji su izašli iz mog srca. Sva spoljašnja putovanja su unutrašnja putovanja sebi. Putujući upoznavala sam sebe, osvešćivala sam trenutak, a želja mi je da ovom knjigom podstaknem ljude da ostanu budni u sadašnjem trenutku, šta god da rade i gde god da se nalaze.”

Održana spektakularna promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović
Foto: Miloš Banjalić

Nikola Gamilec, recenzent ovog sjajnog putopisa, istakao je da “Knjiga ‘Kofer misli’ nije samo zbirka dokumentarističkih i esejističkih reportaža već je istovremeno i sveobuhvatno filozofijsko promišljanje smisla i bitka autorkinog postojanja, traženja izvora i granica sopstvenog identiteta.”

‘Kofer misli’ nas uči da pogledamo u sebe i pronađemo ono najbolje u sebi. Ovo je mudra knjiga koja naše srce vodi očima, nogama, željama, a Dragana Martinović i Mišel Loren (Draganin alter ego) tokom svih svojih putovanja slede jedno drugo, dogovaraju se s punim poverenjem u ispravnost odluke.

“Dragana koristi u pisanju vrlo retku književnu formu koju obeležava dvojnost: dok intelektualno postaje bogatija, vrlo preciznim rečima i rečenicama piše o različitim nacionalnostima, arhitektonskim, kulturnim i civilizacijskim nasleđima”, dodao je Gamilec.

Vođena verom, glavna junakinja traga za sopstvenim identitetom obilazeći Pariz, London, Veneciju, Rim, Lisabon, Monte Carlo, Njujork… Korača Sicilijom, Maldivima, Karibima… Između putovanja, novih destinacija na vrlo inteligentan način promišlja o ljubavi, slobodi, istini u pokušaju da odgovori na pitanje ko smo, odakle dolazimo i kuda idemo.

Održana spektakularna promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović
Foto: Miloš Banjalić

Posebna vrednost ove knjige je što ne daje konačne zaključke, niti ih nameće čitaocima, podstičući ih da razmisle i krenu na svoja vlastita putovanja. ‘Kofer misli’ Dragane Martinović jedna je od najboljih knjiga ovog žanra napisana u posljednjih desetak godina.

Ovo je jedna od onih knjiga koju želite da čitate iznova i iznova. Dragana Martinović je u svoj “Kofer misli” spakovala neverovatnu hrabrost kako bi na svom putovanju u potrazi za sobom, na ovom duhovnom putovanju došla do samospoznaje i isceljenja.

‘Kofer misli’ je spakovan i kreće na svoju književnu turneju. Posle Beograda, Zagreba, Kragujevca, Dragana Martinović će 15. maja imati promociju knjige u Budvi, a gostovaće i na Sajmu knjiga u Podgorici. Posle toga u planu je da obiđe gradove u Srbiji i regionu. Više o knjizi pronaćićete na stranici www.kofermisli.com.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia