Booking.com
Zanimljivosti Business Lifestyle News

Srbija BEZ SLUHA za domaće inovatore, Švajcarci otkupljuju patente!

Srbija BEZ SLUHA za domaće inovatore, Švajcarci otkupljuju patente!

Dobrivoje Rajković više od tri decenije se bavi unapređenjima različitih tehnologija


Dobrivoje Rajković, više od tri decenije se bavi unapređenjima različitih tehnologija u zapadnim zemljama, a poslednjih 20 godina, od kada  se vratio u Srbiju izumio je  i patentirao inovativne instrumente za hirurške intervencije i neinvazivne zahvate u ljudskim telima.

Od kraja 2018. bavi se pronalaženjem prirodnih energija i načina proizvodnje besplatne električne energije za sve korisnike.

Prvi patent deponovan u Zavodu za intelektualnu svojinu u Beogradu 28.02.2019 obezbeđuje permanentnu dopunu baterija automobilima na električni pogon u pokretu.

Na bazi ovog patenta usavršio je više mehaničkih načina za pokretanje Autonomnih generatora obnovljive električne energije.

Inovativni sistemi koriste prirodne sile zemljine gravitacije, magnetne polove, atmosferski pritisak, kretanjem transportnih sredstava vodenim površinama i dubinama za proizvodnju električne enertine i autonomne pogone svih plovila.

Inovativni multiplikatori prirodnih energija su prilagodivi svim transportnim sredstvima koja se kreću zemljom, vazduhom i vodenim prostranstvima.

Pošto u Srbiji nisam naišao na razumevanje ni interesovanje, prihvatio sam ponudu za finansiranje i komercijalizaciju od strane Švajcarske kompanije i investicionog fonda vodeće Švajcarske Banke, kaže Dobrivoje i nastavlja

 Ugovori o saradnji su sačinjeni kada je najveća Švajcarska Banka, po potpisivanju NDA o neodavanju tajni, imala uvid u patentnu zaštitu i tehničku dokumentaciju i shvatila sve prednosti inovacije.

Tražili su proširenje licence na sve Evropske zemlje što sam i prihvatio, ali pod uslovom da se korišćenje licence plati fiksnom sumom i 15% royaltia od prodajnih cena svakog uređaja ili od prodate električne energije.

Royaliti od 15% je zahtevao dodatne provere Banke, tačnije, da li se radi o nekoj vrsti pranja novca, pa je putem interpola proverila čitavu karijeru investitora i mene tražeći da im poštom dostavimo sudski overene i prevedene tekstove patenta i moja lična dokumenta.

Investitor i ja smo sa bankom koja finansira projekat dobili visok rejting na evropskom i svetskom tržištu.

Što se tiče elektrifikacije Srbije koja još nije deo Evrope, zavisiće od odluke Vlade, da li će se Autonomni generatori uvoziti iz Švajcarske sa duplo većom cenom ili će se proizvoditi i sertifikovati u Srbiji i biti pristupačniji svim korisnicima – domaćinstvima, industriji i elektroprivredi kao obnovljiva električna energija koja ne zagađuje atmosferu jer će jedan od generatora dimenzija 32x35x50 centimetara težine 20 kilograma postavljen u prtljažniku ili krovu postojećih električnih automobila pružati permanentne dopune baterija, da sa kraćim zaustavljanjima tokom kojih autonomni generator nastavlja dopune baterija, pređu 1000 kilometara tokom 12 sati.

Isti autonomni bešumni generator instaliran u kući ili stanu će dopunjavati dva ili više akumulatora i inverterom pružati svu potrebnu električnu energiju domaćinstvu.

Po mišljenju investitora ovo će ubrzati odluke svetske automobilske industrije da prihvate njihovu ugradnju u novim transportnim sredstvima na električne pogone svih vrsta.

Spreman sam da se odazovem na pozive svih ozbiljnih medija i iznesem načine korišćenja prirodnih energija koje nas okružuju od nastanka života na Planeti, dodao je Rajković

Foto:privatna arhiva

PRessSerbia

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

3 Comments

Kliknite ovde da ostavite komentar

  • Pa nasi sjajni umovi su morali pobjeci iz Srbije, da bi tamo negdje napravili nesto. Kome danas treba pametan covjek u Srbiji. Nikom. Ovde samo treba rijalitija sto vise, politicki emisija, da djeca gledaju razvrat i prostituciju, a odrasli da se zakucaju za TV i da prate AV, i ostalu bagru.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia