Booking.com
VIP Džet-set

Priča Tanje Bošković o lošoj strani posla: “Tu se dešavaju razne senzacije u mozgu “

Tanja Bošković: Partner me je ostavio zbog pozorišta
Foto: Instagram

Poznata glumica Tanja Bošković (69) godinama je zvanično u penziji, međutim, još uvek ne želi da odustane od svog životnog poziva, pa je tako u jednom mesecu odigrala 21 predstavu.


– Od gluposti i od lude glave. Ne mogu da kažem: “Ja ne mogu”. Vezana sam za moje kolege. Mi od ovoga ne živimo samo materijalno, već i duhovno. I kada mi dođe da kažem da ne mogu, zastidim se i pomislim da je možda nekome baš tog dana potrebno “to nešto”. To je preterano, to nije dobro ni za zdravlje, ni za živce – rekla je Tanja, pa priznala šta radi da se ne bi odala narkoticima ili drugim porocima.

– Teški fizički poslovi su tu da ne bih postala narkomanka ili alkoholičarka. Uzmem da spremam kuću. Tihe poslove, ne uključujem usisivač, mada sam često bila u toj napasti. Čitanje mi ne ide od ruke u kasnim satima, mora fizički da se desi nešto. Komplikovan je ovaj zanat, lako nam je se popeti u visoki adrenalin, ali nikada ne naučimo da izađemo iz uloge. Jako je teško izvući se iz velikog adrenalina, tad se postaje boem. Nije to lako, ali je divno – ističe Tanja.

– Dešavaju se predstave kada ceo ansambl radi to zajedno. Recimo posle “Ljubavnog pisma”, predstave koju igramo preko dvadeset godina, mi sedimo zajedno i razgovaramo. I tako se najbolje spusti to na pravu meru. Vi glumica možete da ubijete lošom rečju ili pogledom koji je upućen sa nipodaštavanjem. Možete duševno da ga osakatite za ceo život. O tome se sve manje misli – zaključila je glumica jednom prilikom za “Informer”.

PRess Serbia