Booking.com
Početna » News » Piksi o „srpskom biseru“ o kom bruji Nemačka
News Sport

Piksi o „srpskom biseru“ o kom bruji Nemačka

Piksi o „srpskom biseru“ o kom bruji Nemačka
Foto: Youtube

Fudbalska Srbija spremna je za odlučujuću bitku u pohodu ka ostvarenju cilja dugog 24 godine – plasman na Evropsko prvenstvo.


Bod protiv Bugara u nedelju u Leskovcu je dovoljan, a selektor Dragan Stojković je prilikom okupljanja Orlova u kući fudbala pričao i o srpskom sinu Aleksandru Pavloviću iz Bajerna.

Devetnaestogodišnji vezista počeo je da dobija priliku u moćnom i strašnom Bajernu što je zapalo za oko i Nemcima i Srbima. Momak koji ima dvojno državljanstvo može da bira pod čiju fudbalsku zastavu će stati. Prate ga i „panceri“ i Orlovi, a Piksi je na konferenciji u Kući fudbala povodom toga rekao.

„Na njemu je da se dokazuje. Da li će igrati… Pratimo još dosta njih. Neću o imenima da ne dobiju publicitet, ali ću reći da ima dosta neiskrenosti. Sve češće čujem: „Ovi su me zvali hoćete i vi, ili ja odoh tamo”. Što se nas tiče, od njega zavisi. Mi smo spremni da izađemo u susret. Svakom našem detetu želimo da pružimo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad kada je neko debitovao za Bajern, pa kao u „A“ tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko dete i da ga odmah rezervišemo. Svi ti momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa tek onda A reprezentacija. Samo ako si čudo, pa sa 17 godina u prvi tim kao Pele. Što se nas tiče, mi smo otvoreni kao što se tiče Ugrinića. Sačekali su i nikakav problem. Nije da nismo hteli, ponudili, ali odlučili su drugačije i sve najbolje. Nije nikakav problem. Tako da Pavlović ima potencijal, ako je potpisa za Bajern, ali na njemu je da se dokazuje i pokazuje, a to da li će igrati i pratimo“, istakao je kormilar Orlova Dragan Stojković Piksi.

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu igra prijateljski meč sa Belgijom od 20 i 45, dok je u nedelju od 15 časova na stadionu „Dubočica“ u Leskovcu očekuje meč poslednjeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, prenosi Sputnjik.

PRess Serbia