Booking.com
Početna » News » Ovo su danas nasrećnije žene u Srbiji: “Osnažena žena-jača porodica” podigla Blace na noge!
Društvo News

Ovo su danas nasrećnije žene u Srbiji: “Osnažena žena-jača porodica” podigla Blace na noge!

Ovo su danas nasrećnije žene u Srbiji: "Osnažena žena-jača porodica" podigla Blace na noge!

Ne smiruju se strasti u Blacu ni dan nakon završetka kampanje “Osnažena žena-jača porodica” u ovoj opštini.


Više desetina prezadovoljnih žena ne kriju oduševljenje kampanjom, naročito grupnom psihoterapijom koja im je pomogla da izbace iz sebe sve svoje zebnje, strahove i sve što im leži na duši.

-Ja mogu samo da im čestitam, jer retko se dešava u našoj praksi da su žene baš toliko spremne da se otvore prema terapautima i da izbace iz sebe sve ono što ih muči, kao što su to učinile žene u Blacu, to su heroine u pravom smislu te reči, kaže psihoterapeut Sanja Đug.

Kampanja “Osnažena žena-jača porodica” pokrenuta je proletos od strane Udruženja “321 Srbija” istoimenog projekta od nacionalnnog značaja, Fondacije Humana srca i Privredne komore Srbije, a sve sa ciljem da se ženama na teritoriji cele zemlje pruži psiho-socijalna pomoć.

Žene u Čačku, Vrnjačkoj Banji i Blacu do sada su bile u prilici da budu deo ove sjajne priče, a karavan će se nastaviti duž cele Srbije, jer zaista ima jako puno žena čije pozive dobijamo svakodnevno i koje nas očekuju, kaže izvršna direktorka Fondacije Humana Srca Nikolina Đujić.

Dame će tokom kampanje pored seansi sa vrsnim psihoterapeutima, biti u prilici da čuju i kako da sprovedu svoje biznis ideje i unaprede već postojeće uz sve podsticaje koje im država nudi. Takođe, radionice koje se održavaju tokom kampanje, mesto su susreta i udruživanja preduzetnica i onih žena koje to žele da budu u budućnosti.

Kampanja “Osnažena žena-jača porodica” nastaviće se u optšini Mionica 26. septembra, a sledi Kosjerić i brojne druge opštine širom Srbije.

-Ovo je nešto zaista veličanmstveno, pre svega potrebno i lekovito za sve naše žene. Dobili smo brojne pohvale od strane dama sa cele optšine Blace, i iste još uvek stižu, kaže pomoćnica predsednika opštine Blace Suzana Veljović.

Prisutne dama u Kulturnom centru Blace bile su u prilici i da direktno od mr Slobodanke Džinović-Kojić iz sektora preduzimaštva Privredne Komore Srbije čuju koji podsticaji države su im na raspolganju, kako i gde da apliciraju za sredstva, pokrenu nove biznise i unaprede već postojeće.

Inače opština Blace sa Ivanom Burgićem na čelu, jedna je od vodećih opština u Srbiji kada je pomoć ženskom preduzetništvu u pitanju.

321 Srbija

 

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

PRess Serbia