Booking.com
News Društvo Kultura

Milena Dravić se 3 puta udavala – ovako je o njoj govorio prvi suprug

Milena Dravić se 3 puta udavala - ovako je o njoj govorio prvi suprug
Foto: ATA Images

Proslavljena glumica Milena Dravić, bila je udata za reditelja Purišu Đorđevića.


Milena Dravić je jedna od najvoljenijih srpskih glumica. Na pomen njenog imena svi se sete ostvarenja u kojima je igrala, ali i njene ljubavi sa Draganom Gagom Nikolićem, s kojim je bila u braku 40 godina.

Milena se udavala tri puta, prvi put za reditelja Purišu Đorđevića, koji je preminuo prošle godine u 99. godini. U jednom intervjuu je govorio o ljubavi sa Milenom i priznao “da se i dalje nije opametio”.

“Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče – nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmejani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvek imaju strah koji ne mogu da shvate – prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća ‘zarazna’, a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovek ne sme da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić”, rekao je tada Puriša Đorđević za domaće medije i dodao:

“Najveća ljubav bila mi je Milena Dravić. Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli”.

Izvor: PressSerbia/Blic

PRess Serbia