Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Evo kako da sprečite oticanje lica!

Kako koristiti aktivni kiseonik za negu lica

Kako da sprečite oticanje lica – smanjite nadutost, izbacite nagomilanu tečnost u telu!


 

Nadutost lica je estetski problem sa kojim se suočava mnogo žena. Ipak, otečeno lice može biti povezano i sa nekim zdravstvenim oboljenjima, ali kada to nije slučaj, otečenost se javlja iz sledećih razloga:

  • prekomerno konzumiranje hrane uveče, što sprečava telo da je preradi i ukloni toksine
  • pojačan stres koji ometa odliv limfe
  • nedovoljna količina fizičke aktivnosti može dovesti do pogoršanja kretanja limfe
  • dug rad na računaru dovodi do napetosti u mišićima vrata i stagnacije limfe
  • neuravnotežena ishrana, produženi post takođe mogu izazvati edem
  • navika spavanja sa licem u jastuku ili nedovoljno udobnom jastuku koji ometa cirkulaciju krvi u vratu i glavi takođe može dovesti do nadutosti lica.
  • upotreba kozmetike sa masnom strukturom pre spavanja.

Najčešće se kod nadutosti lica primenjuje masaža poznata kao limfa drenaža koja se izvodi ručno ili pomoću posebnog aparata. Aktivira kretanje limfe, što poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže u otklanjanju otoka, a takođe daje koži elastičnost. Postupak takođe pomaže da se otarasite finih bora. Važno je da ovu masažu uradi stručna osoba, ali se i vi možete informisati kako sami kod kuće možete masirati lice.

Najvažnija navika koja sprečava oticanje lica jeste pijenje dovoljne količine vode. Najveća greška u životnim navikama koja uzrokuje oticanje jeste smanjen unos vode. Konzumirajte najmanje 1,5 litara vode dnevno, raspoređenih u toku dana. Takođe je važno ograničiti upotrebu previše začinjene i slane hrane, što doprinosi zadržavanju tečnosti u telu.

Da biste izbegli oticanje lica važno je voditi zdrav način života, dopuniti ga fizičkom aktivnošću i obaveznim šetnjama na svežem vazduhu, posebno pre spavanja. Potrudite se pre spavanja i ujutru da imate svoje male rituale lepote, osim što će koža biti lepa, vi ćete se bolje osećati.

(lovesensa/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia